Nu e chiar asa !

eu: hai ma k trece si bacu asta. nu e asa greu. ce vrei sa faci dupa ? la ce faculta te duci?
el: ce faculta mai, tu esti nebun. ma duc in spania. am vorbit cu unu si…ma duc.
In ultimii ani a devenit o moda plecatu’ in Spania. Dialogul de mai sus sau ceva asemanator il regasesti intre multi dintre tinerii de 19-22 ani. Pentru multi dintre ei, Spania e marele vis, nu vreo facultate buna sau vreo specializare in ceva.
Un var ma tot bate la cap k vrea si el sa plece, i-am tot spus sa nu o faca,desi multi la care le spui asa, cred “ii ciuda pe mine, ii ciuda k ma duc si fac bani”; nu e asa, eu am tot fost prin tara aia si va spun sincer k nu e chiar asa bine, nu te omoara munca cat te omoara singuratatea, lipsa celor dragi, lipsa prietenilor, lipsa noptilor cand te urcai in masina cu baietii si mergeati la vreo bodega si va faceati de cap.
Multi zic “lasa k si acolo imi fac prieteni”, ha, acolo…nici fratele nu ti mai frate, nu poti sa ai incredere in nimeni, e mai bine sa nu ai prieteni pt k daca vei avea bani, ei se vor uita cu alti ochii la tine “ii iau la asta camera video, banii si plec din apartamentu asta, oricum nu ma mai gaseste”. Unii isi cheama rudele acolo “hai k ti-am gasit de lucru”, dupa ce ajungi acolo, abia daca vine sa te ia de la autocar. Dupa o vreme, daca nu ai bani si nu dai la chirie iti spune “frate, frate dar branza-i pe bani”. Trebuie sa te iei si sa te duci, dar unde?cu ce bani? si atunci iti vine fututa aia de idee(scuzati expresia!):” ma duc sa iau ceva de pe raftu ala, sigur nu ma prinde”. Poate nu te prinde dar poate k da si atunci ce faci, cum o mai scoti la capat. Unii au ajuns sa le mearga mai bine la “racoare”: masa asigurata, acoperis deasupra capului, nu au grija zilei de maine…
Totusi, daca apuci sa ai un loc de munca stabil, banii ce ii faci acolo, aici este foarte greu daca nu imposibil sa-i faci. Cunosc si sigur si voi cunoasteti multi oameni care s-au realizat acolo, au casa lor, masina lor, lucreaza cu contract…da, sunt si din aceia dar oare cat la suta din romanii plecati dincolo?
Asa k pentru cei cu idei…mai ganditi-va o data ! Plecati printre straini nu e chiar asa.
P.S. Am fost in vacante(7 la numar) la ai mei deci va spun din ce am vazut acolo.Asta e doar o mica parte…

Articole similare
Tweet

Leave a Reply

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE