Suntem o natie de crescatori de fluturi

Nici mineri, nici agricultori cu ogoarele pline, nici razboinici si nici olari, suntem o natie de crescatori de fluturi. Tara astea ne-a facut asa, de fapt sistemul corupt de care nu ne mai scapa Dumnezeu. Avem plin de fluturi in buzunare, in frigidere, in pivnita care trebuia sa fie plina cu muraturi pe iarna, in conturi, chiar si in suflete. Da, pana si sufletul e plin de fluturi, adica gol. Unde a disparut speranta de acolo ? Pai a disparut si ea ca deja s-a plictisit. Cand a venit comunismul romanul a sperat, vezi de treaba, mai ca murea de foame si de batut in cap ce era. A scapat de comunism, romanul spera, vezi de treaba, are tot ce ii trebuie, insa in vitrine, nu la el pe masa.

Plasele ne stau stativ in spatele usii, sunt pline si ele de fluturi. Am vrea sa le umplem cu salamuri scumpe si cu cutii de parfumuri cu nume parizian, nu avem de unde. Poti sa ajungi pana la tejghea, sa le ceri, dar n-ai cu ce plati, fluturii care ti-au crescut in portofel nu se primesc la magazin. Tine-i pentru tine!

Avem ce face cu atatia fluturi ? Da, eventual sa ne plangem si sa ajungem la tv, pe la posturile straine “Romania, o tara unde toata lumea are fluturi!”. Tz tz si cum altora nici nu le pasa de fluturii nostri…

Articole similare
Tweet

Etichete: , ,

Comments: 3 Responses

  1. Suntem o natie de crescatori de non-profit la buzunare. Cand un roman are un salariu de 8 milioane, considerat de angajatori ca fiind un salariu bun, si-i vine gazul 3 mil pe luna, 1 mil telefonul, 300 de mii tv-ul etc. ce fel de mentalitate sa mai aiba si el? E crescator de fluturi. De matase, eventual. De matase facuta din bani putini.

    Livius last blog post..Generatia virtuala Triple XXX

  2. Nici nu o sa iesim prea repede din starea asta. Cum am putea? Obisnuiti cu capul plecat, lipsiti de initiativa, tematori chiar sa iesim in fata sa ne afirmam, tematori sa ne cerem drepturile, obisnuiti cu amaraciunea, dar nefacand nimic pentru a iesi din ea, suntem usor de condus de o mana de oameni hulpavi care isi stiu foarte bine interesele.

  3. [...] on November 24th, 2008 at 10:37 PM. Nici nu o sa iesim prea repede din starea asta. … [...] Uni Ego / Suntem o natie de crescatori de fluturi | Some things will never [...]

Leave a Reply

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE