Imbratisarea de la Alba Iulia n-a fost pentru hateri

Liviu, JorjH si care o mai fi.

Pentru cei care nu stiti despre ce e vorba, ieri, la Alba Iulia, s-a facut un record mondial, peste 9000 de oameni participand la inconjurarea frumoasei cetati din oras. Oamenii trebuiau sa se tina de mana, omul de Guiness Book sa-i vada, gata recordul. A venit si Basescu. 

Acum sunt indivizi care contesta initiativa asta. De ce? Spun ei ca e ceva gay, ca e politizat sau ca e facut de ochii lumii si ca nu ii ajuta cu nimic. La Realitatea era un ziarist (unu ce are si blog, a fost la Dupa Bloguri), o laba trista care zicea ca acest lant uman arata de parca ar fi la alcolici anonimi. Ete fleosc. Dar prieteni:
– nu v-a costat aproape nimic sa faceti parte din lantul ala uman
– Alba Iulia intra in Cartea Recordurilor
– intram in presa straina si cu altceva decat furturi, spargeri, violuri etc
– nu ma interseaza ca a venit Basescu ca sa faca baie de multime. Conteaza actiunea in sine si rezultatul ei: cea mai mare imbratisare din lume
– nu ma intereseaza ca tricourile care se vindeau pentru acest eveniment avea trecute diferite firme apropiate PDL-ului. Ma doar in cot, conteaza ce s-a realizat cu acei 9000 de oameni (dintre care vreo 5000-6000 mii aveau acele tricouri).

De ce trebuie sa fiti voi hateri? De ce va roade ca a fost ceva politizat cand acum stiti ca omul de Guiness Book merge sa va treaca in renumita carte a recordurilor? Asa ne place noua sa ne pisam contra vantului si sa incercam sa parem altfel cand de fapt actiunea s-a vrut si a reusit sa fie ceva benefic pentru Alba Iulia, un oras de care nu prea auzi la tv, in afara de 1 Decembrie.

P.S. Sa nu se inteleaga ca simpatizez cu PDL-ul, in toamna orice altceva dar nu astia
P.S.2 N-am participat, eram la munca la orele la care s-a facut actiunea.

About Author: Andrei

10 thoughts on “Imbratisarea de la Alba Iulia n-a fost pentru hateri

 1. May 30, 2009 at 13:00

  Apreciez că apreciezi. Finally cineva gândeşte ca mine :))

  Ultimul articol scris de Deme: So we hugged

 2. May 30, 2009 at 13:57

  Pe mine mă roade că a fost ceva politizat, pe de-o parte şi pe de altă parte că tot evenimentul a fost prezentat ca fiind pentru cetăţeni şi bunăstarea şpr. Nu neg importanţa turiştilor şi a vizitatorilor, însă e o mare diferenţă să mergi în Africa, unde-i foamete sau la Viena.

  Adică: prosperitatea nu vine din turism! Doar în ţările foarte mici cu foarte puţină populaţie. Evenimentul ăsta e praf în ochii cetăţeanului, e circul pentru popor. Toată mafia politică (a se citi toate partidele) au grijă să-şi păstreze afacerile şi au nevoie de oiţe proaste şi docile. Atât!
  Nu contează că pe plan local sunt doar fabrici de textile, betoane, porţelan, lactate şi ouă(pui), e bine că avem universitate să scoatem cât mai mulţi şomeri cu diplomă căci acel procent de absolvenţi de studii superioare capabili vor trebui oricum să fie şi ei muncitori necalificaţi. Nu trebuie intelectuali şi specialişti, trebuie doar oi de muls!

  Legat strict de Cartea Recordurilor: A devenit un lucru banal în toată lumea.

  Ultimul articol scris de vizionarul: Marea Îmbrăţişare

 3. May 30, 2009 at 14:54

  Hai mai Andrei, vrei sa zici ca tu esti pe deplin multumit de chestia asta? Nu te roade deloc cand te gandesti ce s-au agitat autoritatile locale sa organizeze chestia asta ca sa iasa ei bine asta si cand vine vorba de ceva cu adevarat util pentru oameni ii doare in cur?

  Gandeste-te umpic cu ce ne-am ales din asta, un record ce o sa il doboare altcineva peste cativa ani si o linie alba al naibii de inestetica prin oras. Si aia 5000-6000 s-au ales cu un tricou pe care l-au platit desi firmele care erau trecute pe ele au sponsorizat facerea lor, deci trebuiau sa fie gratuite…

  Alba Iulia ramane tot orasul Marii Uniri si nu prea o sa auzi pe nimeni sa zica orasul unde a fost cea mai mare imbratisare umana. In maxim 1 luna o sa uite toti de chestia asta.

  Ultimul articol scris de JorjH: Arunca tigara se refera la altceva…

 4. May 30, 2009 at 15:06

  @Jorjh:
  1. Cand in presa italiana scrie despre un roman care a violat o batrana macaronara cum te simti? Nu ai prefera sa mai fie si cate o stire pozitiva despre tara asta? (nici macar nu cred ca o sa se scrie despre recordul asta)
  2. Tricouri gratis? Daaa, la voi daca se poate, ati vrea sa se dea si painea gratis, hai si cate un tricou Nike pe semestrul. Cartile la scoala nu le vreti gratis? Acuarele nu v-ar tenta?
  3. Nu conteaza ca recordul ala va fi doborat. Pentru asta sunt facute recordurile
  4. Macar azi, in ziarele din Mexic, este mentionat numele orasului asta, chiar daca aia nici nu stiu unde este Romania pe harta.
  5. Te-a costat ceva ca ai mers si ai stat acolo, la inghesuiala cu altii? Nu! Dar va place voua sa bagati de vina ca asa puteti iesi in evidenta. Gigi-contra e modelul vostru si poate si al meu in unele cazuri.

 5. Powerpuff
  May 30, 2009 at 14:55

  Romanul ramane cel mai mare critic, indiferent de ce e vorba 😀 Daca totul este perfect, romanul va gasi ceva care .. “nu e la locul lui”. 😉

  Ultimul articol scris de Powerpuff: Reintru in carti

 6. May 30, 2009 at 19:30

  Sti ca orice as zice o sa continuam chestia asta la infinit nu? Oricum ar fi, fiecare o sa avem o parere diferita despre chestia asta. I rest my case. Da totusi, acuarelele alea moka ar fi ceva ca si asa nu am ce face in ora de fizica :)))

  Ultimul articol scris de JorjH: Arunca tigara se refera la altceva…

 7. May 31, 2009 at 11:23

  Si totusi, oamenii aia de au participat au mers cu un gand bun acolo, ca fac ceva nou, interesant, unic si isi trec orasul in acea carte mare. Pentru bucuria de a participa alaturi de alti oameni la ceva (cat de cat) grandios. Nu s-au dus acolo cu gandul ca sprijina un partid sau un altul 😉

  Si da, Andrei, daca daca ai 9000 de oameni ce au aceeasi parere, cum faci ca tu, al noua mii unulea, sa iesi in evidenta? You disagree si atunci toti se uita la tine 😛

  Ultimul articol scris de Mihai: Cel mai prost film al anului

 8. Dojo
  May 31, 2009 at 13:28

  Gunoiul ala de Basescu trebuia scos pe branci de acolo … In rest, oricat de “politizat” a fost evenimentul, este zic eu ceva pozitiv. Un mod de a aduce orasul in titlurile ziarelor, dupa cum spui si tu, Andrei, nu doar prin violuri si rahaturi. E un record FRUMOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *