Politist comunitar cu drepturi

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) vrea să transforme poliţia comunitară în poliţie locală, structură ce ar urma să aibă atribuţii şi domenii de competenţă mult mai ample.

Citeste mai departe in Gandul

Deci politistul comunitar, ala ce n-a terminat nici liceul, dar s-a angajat pe post de purtator de uniforma, va primi mai multe drepturi. O sa poata opri masini in trafic, ne opresc pe strada sa vada cu cine votam, vor dirija circulatia in intersectii… in general drepturi care li se vor urca la cap. 

Acum vreo 5-6 ani ma intorceam, putin alcoolizat, dintr-un club. Eram cu inca 3 prieteni, oameni care sunt si acum alaturi de mine, desi atunci lucrurile au stat altfel. In fine. Auzim niste strigate de lopatari, tot injurau si spuneau sa-i asteptam. Eu, vazand prin privirea incetosata de multa bere ca e vorba de tigani, am zis sa ma intorc sa le fac(em) fata. Ca doar nu eram singur. Pe dracu! Astia 3 deja erau la vreo 200 de metri de mine, se pierdeau printre blocurile din apropiere. Eu viteaz, daaaa, muie am luat. M-a lovit un injosit de tigan (fmm de tigani), dar am reusit sa fug. Ce era sa fac? Sa stau sa-mi numar dintii impreuna cu negriciosii? Erau card numeros. Ca daca umbla cate unul, le vine sa cerseasca.

Unde vreau sa ajung – ala care a dat acum lucreaza la politia comunitara. E un amarat de asta de orice cititoare de-a mea l-ar bate. Se imbraca cu tricouri rupte si umbla umflat prin cluburi, desi stie ca daca vantul bate mai tare, trebuie sa stea in casa. Are noroc cu ceata de tigani (fmm de tigani), de aborigeni de aia fara buletine sau mama si tata, fara Dumnezo’ sau frica de politie. Ala e singurul motiv pentru care pana acum nu m-am razbunat. Dar poate…

Si da, asta lucreaza la politia comunitara. Tot idiotul si analfabetul cu pile poate sa imbrace uniforma de minister si, mai nou, sa se dea rotund pe strazile orasului. Aaa deci asta e directia in care merge justitia romaneasca. Cu politisti comunitari pe care ii mituiesti cu o shaorma sau cu un pachet de tigari. V-am mai zis ca suntem o natie de nesactionati, poate de acolo porneste buba noastra.

P.S. Da, stiu ca am prieteni care imi sunt alaturi in momentele dificile 🙂

About Author: Andrei

8 thoughts on “Politist comunitar cu drepturi

 1. September 14, 2009 at 17:23

  da, si eu cred chestia asta. Presa s-ar putea sa exagereze, insa doar un pic pentru ca deja stiu ca acolo poate sa se angajeze aproape oricine

 2. September 14, 2009 at 17:49

  Din pacate la noi scoala nu mai conteaza, iar diplomele, oricum, se cumpara ca la taraba. Si nimeni nu-si pune problema “Ce va fi daca…” ci dupe evenimente “Cum s-a putut sa…”.
  .-= tizul´s last blog ..Romania in topuri- cea mai tare din parcare! =-.

 3. Ionut
  September 14, 2009 at 18:46

  Ce mica e lumea asta! La mine in cartier era unu de-i ziceam noi Ureche (avea urechile mici si clapauge, ca sa zic asa) Pai tata, pe asta il palmuiam toti, il trageam de urechi, palme peste ceafa … lui ii dadeam bani sa se duca la magazin sa ne ia sucuri cand stateam la scara .. si asta la 16 – 17 ani nu la 10 ani cand unii sunt mai copii ca altii! Il bateau unii zi si noapte, radeam de el si toate cele … el dintr-o familie cu probleme! Era prost, scoala nu i-a placut .. cred ca 8 clase are … zic prost nu ca era moale sau papagal, creierul nu-i era prieten! Am fost plecat de acasa vreo 5 ani si uite-ma din nou … pe cine sa vad eu acum 2 luni sau cam asa ceva … pe ureche care-i gardian din asta public sau politist comunitar cum ii zice … e sofer pe sandero … cu uniforma si tot ce-i trebuie! Au masina ca aia de politie cu girofar si sunt 3 prosti in ea … mai pe jos mai in masina … e politist! zi tu acum ce-i cu lumea asta … sa ajung eu sa-i cer lui o favoare, sa-mi scoata caracatita de pe roata masinii fara bani … da-o dracu de treaba, pai daca el e agent eu trebuia sa fiu cel putin chestor sau maresal …

 4. September 14, 2009 at 20:39

  @Ionut: tara in care notele de la scoala nu contribuie cu nimic la functia ta sau salariul de pe card 🙂 Dar imagineaza-ti ca asta de care zic e tigan, de ala borat

 5. Alecs
  September 14, 2009 at 22:27

  Domnilor,traim intr`o tra libera,democrata(oare?),unde fiecare muritor are dreptul la un job,are dreptul sa traiasca.Poate ca in tinerete a fost un vagabond (huligan ),acum profeseaza pe masura capacitatilor lui intelectuale. Tara îi vrea,pentru ca le poate oferi un salariu de mizerie,ei vor,pentru ca vor imbraca o uniforma,vor fi cool,vor avea autoritate,un cuvant de spus,iar noi vom avea numai de suferit.
  .-= Alecs´s last blog ..Notificare =-.

 6. Ionut
  September 15, 2009 at 20:44

  hai ca ai zis o banalitate .. lasa-ma-n pace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *