Calugarul homalau nu are frati! Dar poate are veri…

Liviu ia apararea bisericii Ortodoxe (nu calugarului care si-o dadea la Finetti). Am si eu o intrebare: asa cum zicem de parlamentari ca is toti niste hoti pentru ca-l avem in minte pe Videanu sau pe Mitrea, asa pot sa ma indoiesc de orice preot al bisericii ortodoxe romane, nu?

Si stiu ca sunt si preoti ok, care au familii normale, barbatul se culca numai cu preoteasa lui, dar pur si simplu acum simt o mare scarba sa ma duc sa pup mana preotului, stiind ca poate si el ii zice diaconului: scapa tu sapunul in seara asta!

Nu-s un tip bisericos si recunosc ca am o usoara satisfactie cand aud de cazuri de astea. Dar totusi, ca sa ma contrazic, ar fi aiurea din partea mea sa bag toti preotii in aceeasi oala. E ca aia cu avioanele… sa zicem ca sunt 20.000 de zboruri pe zi, in lume, de 20 de ori pe an cad avioane. Ce zice omul? Eeee pai nu pot sa merg cu avionul, ala nu e sigur ca uite ce s-a intamplat.

Concluzie: cine a fost credincios si bisericos pana la cazul asta, o sa fie si de acum incolo. E foarte greu ca o chestie d-asta sa-ti schimbe atitudinea fata de biserica. Cei care nu inghiteau pana acum preotii si meseria lor banoasa, isi vor intari parerea ca ala e la fel ca orice politist corupt, politician hot, vedeta tarkista sau functionar care primeste mita.

Eu? Raman cu usoara satisfactie, si oricum, la cat merg eu pe la biserica, preotii pot sa fie si roackeri cercelati, eu ma duc pentru ceea ce reprezinta cladirea aia, nu oamenii care isi primesc salariul de la dansa.

Tweet

About Author: Andrei

11 thoughts on “Calugarul homalau nu are frati! Dar poate are veri…

 1. Liviu
  November 6, 2009 at 14:36

  Orice padure are uscaturi. Exista si politicieni cat de cat decenti, ca daca toti ar fi hoti, ar fi furat Romania de acum n-aveam nici sireturi la sandale.
  De aceea eu sustin ca nu e cazul sa blamam Biserica pentru ca un calugar de la Patriarhie ii placea morcovul la buca. Asta este. E pacatul lui, sa suporte consecintele.
  .-= Liviu´s last blog ..Călugărul de la Patriarhie şi Libertatea pentru retarzi =-.

 2. Law
  November 6, 2009 at 16:30

  Padure fara uscaturi nu exista.

  Toti popii pe care ii stiu, si cu care beau pana dimineata, au neveste(femei). :))

  Asta e o panarama masculina
  .-= Law´s last blog ..Cocalari si pitipoance occidentale. =-.

 3. Zorin
  November 6, 2009 at 16:29

  oameni buni: biserica e o institutie; slujitorii sunt oameni…
  .-= Zorin´s last blog ..GRIPA SI CLIPA (UPDATE) =-.

 4. Ionut
  November 6, 2009 at 18:10

  sunt imun la asa ceva!
  .-= Ionut´s last blog ..5 noiembrie 1984 =-.

 5. November 6, 2009 at 18:14

  @Law: tu bei cu viitori popi sau cu popi care slujesc deja?
  @Ionut: esti un tip bisericos?

 6. Dani
  November 6, 2009 at 18:43

  Ai scris “sa pun” in loc de banuiesc “sa pup”
  La mine in Brasov,elevii de la liceul teologic dau cele mai tari chefuri.Plus ca nu mai zic cate si cate am auzit de acolo.
  .-= Dani´s last blog ..Marele Rechin Alb =-.

 7. Ionut
  November 6, 2009 at 21:23

  defineste bisericos!

  Nu pup poala popii, dar sunt un tip credincios, asta da … dar o credinta moderata! Misticismul nu prea-si gaseste loc in mintea mea!

  Am citit prea mult ca sa urmez sfturile unor femei simple din biserica, sec spus -babe cu prea multe batice-, cand eu vreau sa ascult de ce-mi zice mie mintea si capul meu!

  Sunt ortodox, crestin practicant … asta in comparatie cu cei de varsta mea care viziteaza biserica precum fac turistii cu catedralele din Europa, adica de mai mult de 2 ori pe an (craciun si paste), dar nu-s in top 10 la prezenta la sfintele slujbe!

  E un subiect prea stufos pentru a zice cum sunt eu intr-un comment mai ales ca nu-i un dialog.

  Revenind, ziceam ca-s imun pentru ca pe mine nu ma afecteaza in mod direct ce a facut gay`ul ala si nici macar in mod indirect. Sa fie el sanatos, sa se trateze la mansarda si daca avea un minim de logica observa ca o femeie se potriveste perfect cu un barbat, ca la lego 😀 si nu barbat cu barbat pentru ca fortezi piesele 😀 … ca s-a facut calugar desi stia bine ca atunci nici macar femei nua re voie asta e problema lui, va fi judecat nu numai de catre opini apublica ci si de catre divinitate prin constiinta lui.

  Eu stiu destui preoti, chiar prea multi, dar de recomandat as recomanda oricui unul super destept si care e om nu o ciudatetie indoctrinata de teologi. Daca si el ar fi gay as fi dezamagit, dar atat! Nu-i tata sa-mi pese ce face si cum face!
  .-= Ionut´s last blog ..Oare ce am mâncat când eram mic de-s aşa norocos? =-.

 8. Ciupanezul
  November 7, 2009 at 10:32

  Problema care se pune este ca trebuie sa faci ceea ce zice popa nu ceea ce face popa. Nivelul coruptiei in, sa zicem, lacasele domnului sunt foarte mari. Toata treaba este ca un tanar preot, pentru a ajunge bine trebuie sa de-a spagi si spagi si spagi. Unde se ajunge? La chestiile de mai sus. Popii fac orice.
  .-= Ciupanezul´s last blog ..Dacia face figuri =-.

 9. Dan Lee
  November 8, 2009 at 17:25

  Oricare ar fi situaţia, nu trebuie sub nicio formă ca imoralitatea unor preoţi să ştirbească credinţa în valorile morale şi umane pe care le proclamă religia.

  Partea proastă e că majoritatea tinerilor, în special cei născuţi şi crescuţi după revoluţie, nu mai au aproape nicio treabă cu valorile morale creştine, ba mai mult, au chiar ură faţă de religie.
  .-= Dan Lee´s last blog ..Băsescu pentru noi este Ceauşescu 2 =-.

 10. Rappa_ru'
  November 8, 2009 at 20:04

  E un aspect bizar ce se intampla in zilele noastre cu unii preoti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *