Reteta de politicesc la cuptor

Se iau niste inundatii, de care vreti voi, cu sau fara vina celor inundati. Ploaie din cer, diguri inexistente, prapadul aferent. Zona lasati-ma s-o aleg eu: judetul Alba, undeva pe langa Ocna Mures. 

Se ia o gasca de politicieni. Partidul il alegeti voi, insa unul de frunte (din top 3-ul romanesc). Se urca jegurile in jeep-uri, se duc in zonele afectate. Se adauga cativa fotografi si un Petre Ispirescu modern. Atentie la acest Petre Ispirescu, e foarte important in reteta noastra.

Se inventeaza un personaj, Ghita de la scularie, daca imi dati voie. El se bucura de prezenta acelor politicieni in zona, acuza autoritatile de nepasare, pupa mana salvatorilor veniti in jeep-uri. E rasplatit cu ciment, cu caramida, cu fel de fel de ajutoare. Omul va fi efectiv ajutat sa-si refaca viata, sa-si ridice casa la loc. Doar sa nu uitati de al nost’ Petre Ispirescu. El l-a creat pe Ghita, omul salvat de sufletele acestor oameni minunati.

Se amesteca bine ingredientele, iar compozitia obtinuta se baga la cuptor ziar, cu un titlu misto, cu poze in care politicienii sunt afectati de necazul oamenilor, cu declaratii ale norocosului imaginar Ghita, cu povesti care sa te unga pe suflet. Se serveste calda, de catre toti prostii ce vor merge la vot la urmatoarele alegeri. Sa ne fie de bine!

About Author: Andrei

9 thoughts on “Reteta de politicesc la cuptor

 1. June 28, 2010 at 09:53

  N-ar trebui sa fie “Vasile de la scularie”?

 2. June 28, 2010 at 09:55

  Cunoastem personajele si subiectul. E la moda sa pozezi in salvator. Dar daca e adevarata povestea?

 3. June 28, 2010 at 09:56

  @MoniManu, era Sandu de la Scularie.

 4. Sorin
  June 28, 2010 at 12:01

  bine ma baiete, dar unde e problema ca au dat astia niste ciment?
  daca nu au dat nimic si au mituit ziarele sa scrie cat de buni samariteni sunt, atunci e de nashpa.

 5. June 28, 2010 at 12:04

  @Sorin: mai baiete, care parte n-ai inteles-o? N-au dat nimic, au stat jumate de ora pana li s-au facut niste poze, dupa care si-au bagat picioarele si au plecat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *