Cum poate profita orasul de soferii tampiti

cealalta capitala Legenda sau nu, multi romani spun de soferii din Alba ca ar fi cei mai prosti dintre toti gibonii din trafic. Lucru oarecum adevarat, vazand ce specimene se urca la volan, maimute care efectiv nu stiu regulile unui sens giratoriu sau care nu semnalizeaza pentru ca ala din spate intelege ce a vrut sa faca.

Dar nu despre asta voiam sa va zic. A ajuns la urechile mele ca nu stiu cine din primarie a venit cu ideea de promovare a orasului prin lipirea de stickere pe luneta masinii: Alba Iulia – Cealalta capitala. Idee misto, zice lumea, insa mintea mea machiavelica crede ca e vorba de ceva cu adevarat genial. De ce?

Esti sofer de… Buzau, sa zicem, calatoresti prin frumoasa tara, pe drumurile noastre toate, si dai de o masina de AB. Orice alta masina, cu numere din orice alt judet, ar putea avea 10 stickuri cu Cealalta capitala, nu le-ai observa. Dar pe asta, stiind ce-i poate capul soferului albanez, este ca stai cu ochii pe el ca pe butelie? Pana e liber drumul si poti sa-l depasesti, ai tot timpul in fata stickerul ce-ti spune ca Alba Iulia e Cealalta capitala. Si cum sigur nu-ti face semn cand poti sa-l depasesti, ca nu stie, cum sigur accelereaza deodata cu tine, dar te si da cu capul de bord ca asa stie el sa franeze, ai de stat, fratie, in curul lui.

Este ca va fi o campanie de succes? Este! Sigur astia n-au gandit-o asa, insa tocmai aceasta reputatie proasta a soferilor din Alba ar putea face ca stickerul sa fie vazut si tinut minte de cat mai multi romani.

Altfel, campania incepe pe 27, de zilele orasului. Mai multe detalii pe probabil cel mai penibil site al unei primarii de municipiu.

About Author: Andrei

18 thoughts on “Cum poate profita orasul de soferii tampiti

 1. paulyluca
  May 12, 2011 at 11:55

  Nu ar fi mai logic un sticker cu textul “Albaiulian la volan – pastrati distanta”?

  Nu s-au gandit rau astia: ia sa facem niste stickere cu Alba Iulia si sa le distribuim moca, ca le pun prostii pe masina si ne fac reclama gratis.

 2. May 12, 2011 at 11:58

  nu stiu unde ai auzit tu de alba iulia ca ar reprezenta capitala sau alte d-astea..dar pe la noi umbla vorba si exista certitudinea..ca astia din dambovita sunt cei mai cei soferi :)).N-am citit tot articolul.. :))

 3. May 12, 2011 at 12:25

  @paulyluca: faci reclama orasului si o faci doar daca vrei. nu cred ca s-a gandit sa prosteasca albaiulianul
  @Sadd: bine, atunci aia is cei mai prosti soferi 🙂

 4. zeroo
  May 12, 2011 at 13:29

  Va depinde si cat de mare va fi sticker-ul. Te trezesti ca te pune politia sa il dai jos sau iti da amenda, pe motiv ca iti estompeaza vizibilitatea :))

 5. May 12, 2011 at 13:30

  banuiesc ca s-au gandit la chestia asta si nu va fi mare

 6. May 12, 2011 at 14:42

  Excelenta campanie de promovare. Zic ca ar avea succes maxim daca ar trimite vreo 20 de giboni prin Bucuresti cu stickerele lipite. 😀

 7. May 12, 2011 at 16:02

  Prahova, Dambovita, Ilfov, Alba Iulia.

  De la rau la nu chiar atat de rau. Asta e ordinea corecta.

 8. May 12, 2011 at 16:24

  Smechera ideea, sunt curios daca functioneaza totusi :))

 9. Monica Hategan
  May 12, 2011 at 17:01

  Wrong!
  Locurile sunt ocupate in felul urmator:
  1.Prahova
  2.Ilfov
  Ca si prahovenii…nu intalnesti soferi mai ciudati(eufemistic vorbind)!
  Iti vine sa-i “elimini” de pe sosea.

 10. Amza
  May 12, 2011 at 17:23

  Sunt curios câți albanezi își vor lipi sticker-ul cu pricina. Amuzant este că, cei care o vor face, vor fi chiar mândri de asta 🙂

 11. May 12, 2011 at 17:55

  @Amza adica ce, daca imi lipesc ala pe masina is prost ca is mandru de orasul meu?

 12. G.
  May 12, 2011 at 17:56

  Ei, suntem noi soferi rai pentru ca pornim mai greu la semafor, uitam la ce folosesc semnalizatoarele sau ne comportam de parca tot drumul e al nostru, dar sofer prost nu este intotdeauna sinonim cu pericol la volan. Am vazut destui smecheri prin Cluj sau Mures care se bagau in niste depasiri cu trimitere directa in spital sau la morga. In general romanul nu intelege ce inseamna respect in trafic sau reguli de circulatie, suntem cam neciopliti si fuduli, defectul tarilor din lumea a treia.

 13. Oana.
  May 12, 2011 at 18:30

  Eu sa mor dac-am inteles ideea cu “cealalta capitala”. Nu pricep, mi se pare ca n-are niciun sens.

  @G., un sofer care nu stie la ce-s bune semnalizatoarele sau care se comporta de parca tot drumul e al lui e, clar, pericol la volan. Indiferent din ce judet e 😀

 14. ady
  May 13, 2011 at 00:09

  nici eu n-am inteles faza cu “cealalta capitala”. daca ziceau de iasi, sau de targoviste, sau chiar de campulung (muscel, nu modovenesc) poate mai pricepeam, dar asa….. sa ma ierte concetatenii mei de dincolo de carpati, dar eu stiam ca “cealalta capitala” a fost viena, sau poate buda. sau sunt eu rea. iertati-ma. 🙂

 15. May 13, 2011 at 09:15

  Bai, Da botosaniu ? La mine in Suceava asa se zvoneste, ca astia ar fi cei mai …. completati pe linia punctata

 16. Emanuel
  May 13, 2011 at 09:38

  Ce tare, Andrei! E foarte interesanta prezentarea ideii. Chestia e ca soferii din alte judete care vor fi obligati sa melceasca ochii la stikerul cu pricina, din cauza neindemanarii soferului albanez, nu vor avea curajul sa vina in Alba Iulia decat cu trenul, elicopterul sau pe jos.

 17. May 15, 2011 at 14:16

  recunosc ca n-am mai fost prin alba iulia de vreo 10 ani, insa crede-ma.. si-n iasi sunt niste soferi de te paleste plansul :))… acu`.. nu stiu daca-s ei praf si nu cunosc regulile de circulatie sau doar sunt smecheri ca au audi sau mercedes S classe.. dar tot praf sunt:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *