Contribuim la mentinerea unei societati bolnave

Noi suntem cei care radem fortat la glumele celorlalti. Si aia vor crede ca au umor, ca sunt placuti si ascultati, isi vor face o parere gresita despre propria persoana, si asta e piatra de capatai pentru un caracter jegos. Evitam sa le spunem in fata ca am auzit si o alta varianta a povestii, ca minciunile si laudele despre propria persoana nu ne intereseaza si ca mai bine am descoperi singuri unele calitati atat de des mentionate.  

Noi consideram ca unele lucruri nu se spun. Ala nu va afla ca are probleme grave cu apa si sapunul, celalalt nu trebuie sa stie ca ii sta foarte rau imbracat asa, seful nostru trebuie sa ramana cu impresia ca are mereu dreptate, doar pentru ca n-am vrut sa-i aratam ca greseste.

Noi ne credem prea isteti si nu realizam ca fericirea poate insemna chestii diferite pentru fiecare persoana in parte. Si vrem sa schimbam oameni, comportamente, idei, vrem sa dam peste cap liste cu prioritati in viata celor din jur. Nu vrem sa acceptam ca cineva da multi bani pe haine din simplu motiv ca-l vedem stand in chirie. Ca si cand apartamentul proprietate personala e must have-ul tuturor.

Noi avem ciocan de judecator si suntem maestri in dat verdicte. Avem o gramada de rabdare la barfe, dar n-avem pic de rabdare sa judecam de doua ori un om, de parca tribunalul de la Haga lucreaza intr-o singura sedinta. E mai bine sa faci ca si gloata, decat sa te separi si sa incerci altfel. S-a dus spiritul de turma, acum la moda e spiritul de ciobanas – toti vrem sa conducem. Oameni, firme, directia banilor.

Data viitoare cand o sa ne plangem de societatea asta bolnava, sa ne gandim putin daca facem ceva pentru insanatosirea ei. Ca nu facem! Cu o donatie nu ne putem considera oameni mai buni. Cu ridicarea unei hartii aruncate de altul pe jos nu se face curatenie. Cu un RT dat unei cauze nobile nu se poate spune ca ne-am implicat.

Articole similare
Tweet

Etichete: , , ,

Comments: 9 Responses

 1. al doilea paragraf este foarte adevarat. trait personal
  haolica´s last [type] ..A înţeles tot.

 2. Consider ca tine de diplomatie sa nu strici povestirea cuiva doar pentru ca ai mai auzit-o si din alta parte/alta data.
  Nu trebuie sa ne aratam noi aia care le stiu pe toate si nu consider ca cineva nu va mai putea de cata parerea buna o are despre el daca ii facem favoarea sa radem la bancul pe care il spune si consider ca mai degraba suntem noi ciobani daca i-o taiem scurt si fara chef sau interes. Nu asta ii strica pe oameni, ca le ascultam povestile si bancurile. Sunt multe alte cauze.
  honeybunny´s last [type] ..You are not so smart

 3. Eu il gasesc un articol foarte bun si de actualitate! E chiar asa, facem putine si pretindem mult! :( ((

 4. Nu inteleg cu cine te contrazici…

 5. ‘S-a dus spiritul de turma, acum la moda e spiritul de ciobanas’ - treaba asta o sa apara intr-o zi intr-un manual cu titlul Citate Celebre sau ceva de genul. Iti zic eu. Merita :D

 6. Uite bre Maka, să nu zici că sunt băiat rău şi nu fac ceva bun pt tine: în penultima propozitie scrie “harti”. Nu era cumva hârtii, cu doi i ?

 7. @Gabi: ai dreptate. n-am fost atent

 8. Voi ati vazut mesajul din poza articolului? Foarte tare! Numai facand ce zice mesajul acela putem ajuta societatea noastra sa devina una “sanatoasa”.

 9. a society grows great when old men plant trees whose shade they know they shall never sit in - plang cu lacrimi reale, frate, cat de tare poa’ sa fie treaba asta
  a society grows dead when young people forget waht trees fuckin’ look like
  cerbulvechi´s last [type] ..oare cum?

Leave a Reply

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE