Desi n-avem cultura necesara

Cred ca romanii n-au cultura in nimic. Nu stim sa reciclam, nu vrem sa protejam mediu, nu ne intereseaza sa mergem cu bicicletele la munca, ne place sa hibernam 12 luni pe an.

Si mi-am amintit de un parc din Blaj, unul cu aparate de fitness, banci de impins, biciclete, chestii cu ridicari de greutati si alte lucruri ce te pot scoate din amorteala. Desi zic ca n-avem o cultura in nimic, sa stiti ca am vazut lume folosind acele aparate. Mai dam din cur jos, mai scapam de colacei, ne ingirijim putin de corpul nostru. Pana la urma miscare, ca in rest stim doar scaunul de la birou, scaunul din localul unde luam masa, locul din autobuz ori metrou sau patul/canapeaua de acasa.

Deci da, la Blaj, intr-o sambata in care eu eram acolo la o nunta, romanii pareau ca stiu sa faca sport, se bucurau de sala lor de fitness din aer liber. Iar o chestie asemanatoarea se doreste sa se faca si in Alba Iulia. Pe un proiect, cu banii celor de la Raiffeisen, chestia cu comunitatile.

Stiu ca ne este din ce in ce mai urat sa ne facem conturi, la toti ne e frica de spam si alte informatii nedorite, stiu si cat de satui sunteti unii dintre voi ca sa va ceara tot felul de dubiosi ajutorul pe net, insa astazi am eu nevoie, de fapt orasul, nu eu, de voturile voastre. Ca sa primeasca suma necesara (aprox 25000 lei), proiectul Parc Fit trebuie sa primeasca cat mai multe voturi. Trebuie un cont facut aici, urmat de vot dat aici, proiectului numit Parc Fit. Mi-a luat doua minute sa-mi fac contul si sa votez. Daca nu e deranjul prea mare, io va foarte multumesc.

De ce ma bag in asa ceva? Pentru ca stiu ce am zis in primul paragraf – nu avem cultura necesara - insa cred ca trebuie sa pornim de undeva. O sala de fitness in aer liber poate reprezenta ceva, altceva, nimic negativ, deci un lucru care n-are cum sa strice. In niciun fel. Cati or sa foloseasca aparatele din parc? Nu stiu. E tabloul Mona Lisa o superbitate ce te da pe spate? Nu cred. Dar milioane de oameni se inghesuie sa-l vada. Pentru ca exista.

Articole similare
Tweet

Etichete:

Comments: 10 Responses

 1. Unde in Blaj?
  In alta ordine de idei, exista si in Cluj asa ceva, si am vazut si eu ca lumea chiar le foloseste. De la copii la oameni in varsta, cand e vreme faina e coada la ele. Oameni civilizati, care chiar se bucura de ele. O idee tare faina.

 2. In Bucuresti, parcurile sunt invadate de asemenea aparate, care sunt folosite de la copii la batrani. Cei mai multi par sa fie totusi, batranii, pentru ca unele dintre ele se utilizeaza cu scopuri medicinale - pentru spate, de exemplu.
  Anda´s last [type] ..Foisorul Rosu: "infruntare" intre doua panorame

 3. Sustin!
  Valy´s last [type] ..Antrenament Izometric

 4. @Oana.: in parcul ala de pe langa primarie

 5. done!

 6. In Bucuresti, cel putin cele pe care le stiu eu chiar sunt folosite. Greu prinzi un loc :)
  brontozaurel´s last [type] ..tea & coffee festival 2011

 7. “Cati or sa-l foloseasca aparatele din parc?”. ar trebui sa corectezi aici :D

 8. Am votat. Sper sa ajute.
  Dani´s last [type] ..Cum a fost la Romanian Music Awards 2011 Brasov

 9. @Dani: multam fain

 10. +1 un vot :D
  Caly´s last [type] ..RObotzi S02.Ep1 – Onomastica

Leave a Reply

Performance Optimization WordPress Plugins by W3 EDGE