Si-am continuat in stil mare #dinromania

gasca la muzeuDimineata zilei de vineri m-a gasit in Sibiu, dupa o prima zi in care am aflat cum e sa fii implicat in proiectul asta. Am luat-o din loc catre Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, un loc in care am gasit genul ala de case si asezari rurale cum nu mai vezi prin multe zone din tara, deja romanul nu mai e gospodar, nu-si mai vopseste gardul, nu mai vede de peretii caselor, este neglijent cu locuinta sa. Un loc incredibil de relaxant, de deschis, intins pe o ditamai suprafata dintr-o padure prietenoasa. De vazut si in perioada asta, cred ca e frumos in orice anotimp.

Am lasat Sibiul in spate si am plecat catre Tara Fagarasului, unde primul popas a fost la Cârța, la ramasitele manastirii de calugari cistercieni, veche de peste 900 de ani. Daca e sa fiu sincer, asta a fost locul unde am simtit mult mai intens aerul istoriei, sintagma cu care cetatea din Alba Iulia incearca sa-si ademeneasca turistii. Cateva ziduri batrane, cadru unde o data a stat un vitraliu, sentimentul ca esti intr-un loc mai vechi decat poti tu procesa, un loc de vazut. Pana mai e. Ca doar noi nu bagam bani in istoria noastra, ci platim cel mai scump kilometru de autostrada din lume.

A urmat Cetatea Fagarasului, unde eu n-am mai intrat, o vazusem de doua ori in ultimii ani. Si totusi, desi e in interiorul unui oras, aici am avut parte de o oaza de liniste, spatiu verde, relaxare, totul langa o fortareata construita in 1310. Vechimea si marimea sunt motive suficiente pentru ca acest loc sa fie vizitat daca esti prin zona.

In rest, toate restaurantele care au ca singur scop profitul, si nu satisfacerea clientilor, fidelizarea lor, trebuie lasate sa moara. In Romania gasesti un restaurant cu adevarat bun la zece incercari.

Poze aveti aici, aici sau pe Facebook. Video aici

Redescoperă România este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul Naţional al Ţaranului Român.

About Author: Andrei

4 thoughts on “Si-am continuat in stil mare #dinromania

 1. October 29, 2011 at 11:15

  Si despre petrecere, despre petrecere nu scrii nimic? 😀

 2. Marius Moga
  October 29, 2011 at 12:48

  Nu ai pierdut mare lucru ca n-ai intrat… E pacat ca nu face nimeni nimic cu cetatea din Fagaras. E un muzeu inauntru care e deschis cateva ore in vreo 3 zile si cam atat. La voi in Alba chiar merita felicitata primaria (daca ea a investit) pentru ce a facut cu cetatea, pentru ca in Fagaras se pare ca nu-i pasa nimanui.

 3. Andrei
  October 29, 2011 at 19:04

  @Elena: credeam ca ce se intampla la Sambata de Sus ramane la Sambata de Sus 🙂
  @Marius: eu zic ca urmeaza si la voi, vad ca deja e moda. vine anul electoral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *