Alba Iulia pe Facebook

Conform facebrands.ro, in Alba Iulia sunt 27.920 de conturi de Facebook. Asta in conditiile in care orasul are undeva pe la 65.000 de locuitori. Teoretic, 2 din 5 albaiulieni au cont de Facebook. Practic, multe dintre ele sunt inactive, fictive, facute in doru’ lelii, sa vada Xulescu cum ii mai merge fostei.

Totusi, sunt foarte multe conturi si nu inteleg de unde. La noi in oras avem siteuri de genul asta. Sau puteti vedea aici un portofoliu de exceptie. Banuiesc ca nu suntem cei mai priceputi cand vine vorba de web. Probabil e moda actuala: nu ai Facebook, nu existi. Si existam, suntem pe locul 27 in topul oraselor cu cele mai multe conturi.

Pagina cu cei mai multi fani e cea a celor de la Transavia, cel mai cunoscut brand din judet. Municipiul Alba Iulia si Muzeul Unirii Alba Iulia au peste 5.000 de fani, insa la inceput au fost profil, 80% dintre fanii pe care ii au acum initial au fost prieteni. Asa sa tot faci pagini. Cetatea Alba Iulia are 2.200 de fani, o buna parte dintre ei fiind din afara orasului. Club Stage are si el peste 5000 de fani. Top 10 este incheiat de pagina celor de Alba24, site-ul adunand multe likeuri dupa concursuri cu premii (tablete, umbrele, masa de revelion). 

Firmele din Alba Iulia nu se axeaza pe online, desi din cele 27.920 de conturi de Facebook, ~12.000 tot sunt active si de luat in seama. Stiu doar un singur politician care a inteles cat de cat fenomenul Facebook, si a ales sa-si comunice ideile acolo. Inca n-am auzit de nicio campanie locala serioasa care sa se axeze pe cea mai de succes retea de socializare. Mai astept. Pana atunci, raman cu intrebarea: 28.000 de conturi?! 

Tweet

About Author: Andrei

6 thoughts on “Alba Iulia pe Facebook

  1. RBoy
    January 27, 2012 at 08:01

    Poate sunt şi cei care-s pe afară la munci şi pe contul de FB au trecut Alba Iulia. Zic.

  2. Andrei
    January 27, 2012 at 13:19

    se poate. doar ca multi aleg sa-si puna actuala adresa, e si o chestie de lauda

  3. Boboja
    January 28, 2012 at 14:24

    Cum ti am spus Andrei..legea lui Valy ..cu cat sunt mai putini oameni intr un oras ..etc.. si inca una ” daca omu nu i si fudul atunci nu i prost destul ” :)) ..toate copilele de 14 ani au cont de faceb in alba..sau nu stiai? si chiar mai mici .. si fitzele sunt direct proportionale cu contul lor 🙂

  4. L3ST
    January 31, 2012 at 21:07

    Cifrele sunt mult umflate sau cei care au conturi multiple sunt si ei in numar mare. In bacau aceeasi poveste, tot in jur de 45% din populatie. Interesant ar fi o cifra concreta de persoane active de doua ori pe saptamana si o segmentare de angajati/elevi/studenti/someri. Asta ca sa vezi ce inseamna business pentru firme. Din pacate nimeni nu va da o cifra de utilizare pentru ca va strica mitul ca Facebook e relevant.

  5. Andrei
    February 1, 2012 at 00:27

    @L3ST: hoho cine a revenit pe blog. nu te-am mai vazut de multa vreme.

    totusi, eu zic ca 30% din ei intra de doua ori pe saptamana

  6. L3ST
    February 2, 2012 at 19:20

    27.920 / 1.5 ( sa zicem ca in medie sunt 1.5 conturi de persoana ), raman 18K. Din astia, cam 50% fac bani, in ideea ca au peste 25. Cei sub 25 care fac bani se compenseaza cu cei peste 60 care nu prea mai fac bani. Raman 9K. 30% au activitate, deci 3000 de oameni relevanti pentru business.
    Daca isi fac reclama prin Facebook sa presupunem un CTR de 1% in mediu targetat, deci 30 de oameni intra pe site. Sa vorbim si despre conversie care si asta e undeva la 0,5%? 🙂
    Singurul lucru ok e awareness-ul, dar nu este masurabil in vanzari pentru ca nu poti izola variabila. Si totusi awareness-ul e aproape gratis, dar cineva trebuie sa se ocupe de pagina deci un om de platit in plus.
    S-ar putea ca pentru majoritatea sa nu merite deranjul, avand in vedere ca unele firme lucreaza cu sub-segmente de piata.
    Si apropo, eu sunt destul de open-minded privind canalele de comunicare. Du ideea asta si cifrele la orice director si vezi bugetul de Facebook 🙂
    Si o ultima idee: Facebook e un canal de comunicare periculos ( vezi cazul D&G ).

    ps: te citesc in continuare, dar prin reader. N-am simtit nevoia pana acum sa-mi exprim parerea, dar subiectul e oarecum conex cu interesele mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *