Inventarul timpului petrecut la calculator

Legenda spune ca exista persoane care stau pe net doar cat sa-si faca treaba. Si care reusesc sa nu stea mai mult timp decat si-au propus.

Dupa ce ma pun pe scaun, avem asa: mailuri, twitter, facebook, ziare de sport, bloguri, materiale din presa straineza, un forum + tumblr si alte siteuri pe care efectiv imi pierd timpul. Probabil ca asta e drumul pe care il strabat in fiecare zi. Ore petrecute la calculator? Cred ca am o medie de 10 ore pe zi. Cu tot cu munca (ziar + blog).

Citesc aproximativ 90% dintre chestiile pe care le zicea lume pe Twitter. Siteurile de sport sunt accesate in fiecare zi (cand am internet la indemana sau nu e vacanta) de vreo 3 ani incoace. Acolo stau vreo 45 de minute in total. Intru si de 10 ori pe zi pe cele spaniole. Citesc bloguri romanesti in fiecare zi, de vreo 4 ani incoace, materiale promovate de altii pe Twitter sau Facebook, astea pe langa blogurile pe care le accesez zilnic pentru ca-mi plac (tvdece, nebuloasa, raluxa, zerostiri sau hoinaru). 

Pe Facebook fac de toate. Din pacate, acolo toata lumea pune filmulete si poze de pe 9 gag. In ultima vreme urmaresc activitatea unor pagini, incerc sa gasesc partea profitabila a acestei platforme. Ieri am ajuns la calculatorul lui George, am stat 15 minute si m-am uitat la prietenele lui minore din lista. Multe si frumoase. Am zis de vreo 3 ori: 15 ani are asta?!. Da, mai fac si de astea.

Materiale de afara. Exemplele de astazi asta (ironic, nu?), asta, asta, asta, asta sau asta. Vanity fair e plin cu articole bune, blogul Huffingtonpost la fel, Forbes, opiniile de pe The New York Times, + doua siteuri pe care le-am descoperit de curand: Letters of Note si Lists of Note. Siteuri spaniole + forumul de care ziceam mai sus, tot in limba spaniola.

Muzica, in fiecare zi muzica. La redactie ascult radiouri, unul din Polonia, altul din Olanda. Cand pleaca lumea acasa, mai pun si din muzica mea. Acasa avem Youtube. Si cateva albume.

Recitesc prima fraza si vad ca nu mi se potriveste. Timpul trece mai repede si din cauza internetului. De multe ori, dupa cateva ore in care n-am produs nimic pe internet, imi vine sa ma dau cu capul de dormeza ca n-am facut altceva: citit, jucat pe PS sau urmarit niste documentare (ori TED). Stau pe net aproximativ 80% din timpul pe care il petrec la calculator. Cred ca jumatate din acest timp se duce aiurea.

Tie cum iti trece timpul petrecut la calculator?

About Author: Andrei

13 thoughts on “Inventarul timpului petrecut la calculator

 1. February 24, 2012 at 13:08

  Internet 12-16 ore/zi, citesc bloguri, forumuri, comentez, sau fac research pentru noi articole. Facebook, Twitter, siteuri de ads de peste ocean si mult youtube 🙂

 2. February 24, 2012 at 13:14

  Tot cam 10 ore la computer (munca, internet, orice altceva)
  Doar ca la mine timpul nu trece mai repede pe itnernet. Daca ajung la munca dupa 9.30 trece imediat ziua. Daca ajung inainte…. ma tot uit la ceas si nici macar 2 nu e.

 3. Andrei
  February 24, 2012 at 13:16

  @SilviuB: orice ora de somn in plus conteaza 🙂

 4. Boboja
  February 24, 2012 at 13:45

  Hmm esti in bransa mai baiete..trebuie sa te informezi ..n ai ce face :).
  Eu pe faceb mai mult de 30 min pe zi nu petrec, bloguri in afara de al tau si al meu nu vizitez..pe forumuri de gaming,auto pierd si eu vreo 2-3 ore in medie pe zi si daca am timp alte 3 ore ma joc ..insumandu le sa tot fie 7-8 pe zi petrecute la calculator in mod activ..ca la filme ma uit cu orele :).

 5. Oana.
  February 24, 2012 at 15:11

  @Reclame TV, presupunand ca dormi cam 7 ore pe noapte, cand naiba mai faci si altceva decat stat la calculator? Nu e ironica intrebarea, chiar sunt curioasa. 16 ore pe zi mi se pare enorm de mult sa stai in fata calculatorului.

 6. February 24, 2012 at 16:06

  Hmm, la mine in peste 50% din cazuri YouTube inseamna ca nu sunt la calculator. Daca e muzica mea, aleasa de mine, inseamna ca am lasat playlistu’ sa-si faca treaba in timp ce eu mi-o fac pe a mea (spalat vase, dat cu aspiratorul, facut ordine prin haine, acte, kickboxing, whatever…).

  Ar fi greu sa apreciez cat stau zilnic la calculator/ pe net. Munca mea e la calculator, am nevoie de net pentru documentare, pentru testat chestii, asa ca e posibil sa stau si 24 de ore din 24 doar cu pauze de baie (no food, no sleep) daca lucrez la o chestie care chiar m-a prins. Dar mai exista si zile in care nici nu intru pe net… Exista si optiunea “oriunde intre extreme (functie de timp, f(t), unde fmax=24, fmin=0)”? 🙂

 7. February 24, 2012 at 19:28

  nu mai stau cum o faceam inainte si asta din cauza job-ului. pe internet imi pierd timpul cautand muzica electronica, twitter, citesc cateva bloguri, caut un film bun, facebook.

 8. February 25, 2012 at 01:02

  Obisnuiam sa citesc si eu destul de mult online intr-o vreme. Acum timpul la calculator se duce intre mail, facebook, cateodata blog&citit online, cateodata emisiuni sau programe online, filme si seriale, rareori cate un joc.

 9. February 25, 2012 at 23:48

  Ultima oră jumate ascultând câte o piesă de pe fiecare album BUG Mafia, cântat cu ei :-)) visat și… și…
  +Mi-am adus aminte de niște întâmplări vechi
  +Mi-a venit inspirația pentru un articol
  +Acum merg să spăl vasele.

 10. February 26, 2012 at 22:31

  Din pacate nu pot sa ma descurc fara calculator pentru ca in tot ceea ce fac am nevoie de internet… Dar fac tot posibilul ca in timpul liber sa fac altceva.

  Si eu citesc bloguri zilnic, dar multe sunt straine. Pe tine te citesc la doua zile, cam asa…

 11. February 27, 2012 at 13:15

  Hmm, greu de analizat…pentru mine calculatorul e si relaxare si munca…sunt zile in care stau cate 16 ore, sunt zile in care nu stau deloc.
  In zilele in care muncesc, stau pe editare foarte mult, si ce-mi mai ramane pe stiri/ bloguri…balarii.

 12. March 5, 2012 at 11:31

  @Oana, 12-16 ore/zi in fata calculatorului e ceva normal. Pentru unii poate parea obositor, dar dupa 2-3 ani de facut asta zilnic … te obisnuiesti 🙂

 13. August 19, 2014 at 22:20

  The Fiji times are a one stop shop for all travellers who want to grab latest information about Fiji.
  Those people who are looking for adventurous and unforgettable
  dive, they can definitely find what they are looking for in this little Island of Fiji.
  It will still remain an essential part of any household.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *