Regula de bun simt la birou

Sa zicem ca nu mai ai nimic de facut, de moment esti liber, astepti sa vina ora de plecare. Ma, e de bun simt sa nu incepi sa te plimbi printre birouri, sa dansezi, sa razi zgomotos de ceea ce vezi pe Facebook, sa vorbesti la telefon de fata cu ceilalti, sa stie toata lumea ca weekendul trecut tu ai mancat friptura. E nasol sa mergi pe la ceilalti si sa-i intrebi ce mai fac, cum o mai duc, daca se bucura de venirea primaverii, in conditiile in care aia poate mai au de muncit.

Daca vrei sa vorbesti chestii personale la telefon, iesi afara din birou. Daca ai timp de Facebook, fa in asa fel incat sa nu scoti sunete la orice pisicuta de pe wall. Daca pur si simplu te plictisesti, nu arata chestia asta. Fa-te ca muncesti, incearca sa nu-ti deranjezi colegii doar pentru ca tu nu ai nimic de facut. E frustrant sa fii concentrat la o treaba, iar colegul sa aiba timp si chef de povesti, hlizindu-se prin jur.

Tweet

About Author: Andrei

10 thoughts on “Regula de bun simt la birou

 1. Cojo
  March 19, 2012 at 15:09

  Trebuia să scrii un articol mai lung … eu ce mai fac 20 de minute?

 2. Andrei
  March 19, 2012 at 15:10

  pune-ti castile si da play la ceva de aici http://www.ted.com/ :)

 3. Boboja
  March 19, 2012 at 15:46

  Pune i piedica ! ..si o sa termine cu hlizeala sigur:P a functionat in cazul meu..100% :)

 4. Reclame Tv
  March 19, 2012 at 16:00

  Ce le mai place munca :)

 5. Dani
  March 19, 2012 at 18:36

  Andrei, daca cineva te deranjeaza ii spui frumos ca tu mai ai treaba si cred ca va intelege. Unii nu au cei sapte ani de acasa, dar inteleg cand ii atentionezi.

 6. Iulia S.
  March 20, 2012 at 10:11

  Hmm… ai pus punctul pe “i”. Asta e problema mare, mai ales in spatiile in care sunt inghesuite mai multe persoane, mai ales daca ceilalti dau telefoane sau pur si simplu nu se pot molipsi de buna ta dispozitie pentru ca, nu-i asa, au de lucru.

 7. CristinaTM
  March 20, 2012 at 12:00

  Cere-le ajutorul daca vezi ca se plictisesc si spune-le ca ai vazut ca au timp liber si tu nu-ti vezi capul de treaba si sa te ajute, ca niste buni colegi ce sunt. Sa vezi cum deschid documente, mailuri si alte alea si se apuca sa munceasca.

 8. Dani
  March 21, 2012 at 08:54

  @Cristina Si asa ar merge… :P

 9. Emanuel Drăgușin
  March 21, 2012 at 23:26

  Din felul cum ai scris, deduc ca e vorba despre o “ea”. Stiu cum te simti cand ai astfel de colegi. Stai sa vezi cand bancurile si povestile fara rost incep de la prima ora; sau ce nervi ai cand vezi ca unii obosesc toata ziua facand glume, si povestind tampenii care nu au nicio legatura cu munca.

 10. bogdanelu
  March 23, 2012 at 22:38

  O alta regula de bun simt ar fi sa nu iti suni colegul din biroul alaturat si sa-l intrebi daca a citit “uimitoarea” stire din Libertatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>