Experiment: 1 an fara internet

paul miller Paul Miller e un dude care se afla in mijlocul unui experiment: va sta 1 an fara internet. A inceput pe 1 mai, iar in tot acest timp va scrie periodic pentru The Verge, o publicatie din State, fara sa trimita textele pe mail, fara sa vada reactiile si comentariile cititorilor.

Pe blogul sau prezinta cum e viata fara internet, cum si-a facut timp de lectura, cum totul i se pare nou, schimbat, cu alte mirosuri si senzatii.

Without the internet, everything seemed new to me. Every untweeted observation of daily life was more sacred. Every conversation was face to face or a phone call, and filled with a hundred fresh nuances. The air smelled better. My sentences seemed less convoluted. I lost a bit of weight. (link articol)

The goal for me, in this year and beyond, is to do things consciously and purposefully — submitting my time to my personal goals and values, instead of the next clickiest link. (link articol)

Incepe sa-i fie greu, dar tipul zice ca nu se lasa. Aici aveti toate articolele scrise de Paul.

Si evident, mi-am imaginat cum ar fi. Sincer, cred ca eram mai fericit, mai liber pe vremea cand telefonul era doar pentru sunat, calculator insemna destindere, jocuri, filme si muzica, nu mailuri, Twitter, prosti pe Facebook, politica si slalom printre rautati si orgolii de rahat.

Dar n-as putea. Suna grav, dar ma simt un sclav al internetului. Ce prost!

Sursa foto

Tweet

About Author: Andrei

7 thoughts on “Experiment: 1 an fara internet

 1. Mihai
  August 22, 2012 at 18:09

  Nu sunt total fara internet, dar de ceva vreme destul de rar mai dau pe net. Unde m-am mutat inca nu am internet, unde lucrez inca nu am internet. Deci fain 😀 Doar cand mai merg asa la un foodcourt.

  Imi dau seama cat de mult pierdeam vremea inainte pe tot felul de siteuri. Fara rost. Parca e mai faina viata fara asa de mult internet. Dar parca e un pic nasol cu sa de putin internet (din punctul de vedere al informarii si al mailurilor).

 2. klubbingman
  August 22, 2012 at 19:16

  platit sa fiu si n-as tine un astfel de ”post”.

 3. Yamasha
  August 22, 2012 at 22:05

  Eu stau pe net aproape zilnic, inainte stateam cel putin cateva ore pe zi. ACum, daca mai stau 2 ore e bine…

 4. Tudor
  August 22, 2012 at 23:05

  E curios faptul ca el refuza sa stea pe net, dar nu se detaseaza complet de internet. Daca ar fi reusit sa se detaseze complet de internet ar fi fost cu totul o alta poveste, dar asa … Multam’ - ma voi uita si eu pe notitele sale.

  p.s. va recomand sa invatati ce este internetul si sa-l folositi in cunostinta de cauza

 5. Ramona
  August 23, 2012 at 09:22

  Nu folosesc internetul decat in mica masura. Informatii in legatura cu lucruri pe care nu stiu sa le fac si dex-ul sunt cele mai cautate de mine online. Mi-am inchis contul de facebook de cateva luni …waw cat “zgomot” mintal eliminat, iar mailul il citesc de doua ori pe saptamana. Un film seara (ce reusesc sa il vad doar pe jumatate de obosita ce sunt) si cam atat.
  Dar imi place viata ce o am la nebunie si pentru ceea ce fac 24 de ore nu imi sunt indeajuns.

 6. Khali
  August 23, 2012 at 13:12

  Ca toate lucrurile important e să nu exagerezi, în nici o direcție. Și cred că e bine să îți analizezi prioritățile. E bun și internetul, atâta timp cât îl folosești responsabil. Eu am renunțat la televizor și nu îmi pare rău, am timp mai mult pentru mine și lucrurile mele. La internet nu renunț că ar nsemna să renunț la surse de informație prețioase pentru mine. Atâta doar că am avantajul să decid ce informație vreau, cât de des și când. Cu “tembelizorul” nu se întâmplă însă același lucru…

 7. Pingback: Leapsa de vacanta | Bogdan Pater

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *