Cum vi se pare?

alba_iulia_film_festival In weekend-ul urmator va avea loc in Cetatea Alba Carolina Alba Iulia Music and Film Festival. Evenimentul este un parteneriat dintre cei care organizeaza TIFF si Primaria Alba Iulia. Avem filme bune, de festival (Undeva la Palilula, Despre oameni si melci sau PINA), dar si muzica pentru un alt gen de public (orchestra Notes & Ties, Transilvania Brass sau Lights Out). Programul complet e aici.

Si, printre toate actele astea de cultura, sa le zicem asa, duminica seara, de la 10, e concert Puya. Da, renumitul manelihopar. Am inteles ca apare in “Despre oameni si melci”, asta fiind motivul pentru care e chemat sa cante la un festival de cultura (el a cantat si la festivalul Folk You). 

Initial am vrut sa scriu nasol, ca mi se pare de porc, dar m-am gandit ca mai bine va cer parerea, ca poate sunt eu subiectiv si nu vad ca de fapt lucrurile se leaga, Puya nu e atat de manelist, iar pe cocalari ii aduci mai aproape de cultura oferindu-le ceva de care au mai auzit.

Asadar, cum vi se pare faptul ca Puya o sa cante in cadrul unui festival de cultura?

About Author: Andrei

17 thoughts on “Cum vi se pare?

 1. September 24, 2012 at 19:50

  cu siguranta puya nu e incult, in sensul ca nu e prost ….dar cu adevarat cult, nu prea cred… asa cum cred ca nu sunt prea multi oameni cu adevarat culti

 2. Andrei
  September 24, 2012 at 19:51

  practic, nu mi-ai zis nimic. e ok sa fie acolo sau nu?

 3. September 24, 2012 at 20:12

  pai si ce daca apare in film? muzica lui nu cred ca e potrivita pentru un astfel de eveniment.

 4. September 24, 2012 at 20:51

  manelist…cocalar … tot un cacat
  apare în film cam 15 secunde
  prezenta lui intr-un eveniment menit sa promoveze filmul, ar putea fi tolerata, ar putea fi un compromis acceptabil. conditia e sa nu deschida gura. dar in contexul acestui festival, e de porc sa-l aduci

 5. September 24, 2012 at 21:58

  Eu cred ca e foarte ok. Sa nu uitam ca in cadrul FITS a cantat Smiley in acest an si nimeni nu s-a revoltat. Nici el nu e vreun artist mega cultural, Piata Mare din Sibiu a fost plina ochi si nu cred ca poate zice cineva despre publicul sibian ca e prost.
  Filmele prezentate in cadrul festivalului sunt filme accesibile tuturor. Le-am vazut pe toate si nu tre sa fii vreo lumina ca sa le intelegi. Ceea ce mi se pare foarte ok, avem nevoie si de festivaluri de astea, care sa incurajeze oamenii spre cinematograf, chiar daca nu e vreun film de box office.
  Si ca tot veni vorba de asta, mi se pare f tare ca organizatorii au ales sa prezinte filme de public si nu americane. Poate asa se invata si romanul ca un film nu trebuie sa fie de la Hollywood ca sa fie bun.
  (o exceptie e “Undeva la Palilula”, dar aia e alta treaba)

 6. September 24, 2012 at 22:19

  @doru, auzi, tu l-ai auzit pe Puya in vreun interviu? Asa ti se pare ca se prezinta un om cult?

  @maka, e o incercare, doar ca nu se face primavara cu o floare…

 7. Andrei
  September 24, 2012 at 22:30

  @nebuloasa: am inteles, doar ca Smiley e altceva decat Puya

 8. September 24, 2012 at 22:45

  Cum e altceva? In ce fel? Se adreseaza aceluiasi segment de public.

  Sigina, omul vine sa cante, nu sa dea interviu pe scena.

 9. Andrei
  September 24, 2012 at 22:50

  @nebuloasa: nu-s de acord. Asta e diferit de asta. Probabil ca o doamna de 50 de ani poate asculta Smiley, dar nu Puya

 10. September 24, 2012 at 22:59

  Mie mi se pare ca-i ca nuca-n perete, dar poate merge lumea in masa si mai prinde si ceva din filmul de dinainte. De deranjat bas nu cred ca o sa deranjeze – eu una as sta la un concert de-al lui ca nu l-am vazut niciodata live, chiar daca nu sunt fana. Si oamenii mai in varsta oricum pleaca pe la ora aia daca nu le place.
  In alta ordine de idei, sa mergi la Grimus, ca sunt misto 🙂

 11. September 24, 2012 at 23:31

  @bloooo ce inseamna ”bas/baș”?

 12. September 25, 2012 at 00:12

  In Despre oameni si melci Puya apare cateva secunde si, totusi, nu cred ca ar avea ce sa caute ca invitat la un eveniment cultural. Dar eu recomand din suflet filmele care vor fi proiectate. Merita vizionate o data, de doua ori si de cate ori aveti ocazia 🙂

 13. September 25, 2012 at 07:40

  Draga Maka, doresc sa rememorez aici, pe blogul tau, un moment din timpul concertului Smiley la Sibiu.
  Cum ziceam, Piata Mare plina ochi. In fata scenei, pe vreo 5-6 randuri, asa, pusti intre 9 si 14 ani. Nebunie, isterie, Smiley te iubesc. Si incepe artistu’ nost’ sa cante un frumos slagar international: Sexy Motherfucker. Am ras, desigur. Parintii acelor copii, nu prea.
  Io zic ca nu tre sa fim asa elitisti. Cultura poate fi si pentru mase. Sa nu uitam ca Puya nu e artist de succes pentru ca asa a vrut el intr-o dimineata, tot fanii l-au adus pana aici 🙂

 14. September 25, 2012 at 11:19

  n-am zis ca vine sa dea interviu pe scena:) dar cred ca poate fi o masura de a aduna “cocalari” la un eveniment cultural, daca altfel n-ai cum sa-i aduci. cat de eficienta, nu stiu. poate ca pe langa “ce au mai auzit” se mai lipeste ceva de ei:)

 15. September 25, 2012 at 12:36

  @klubbingman baș înseamnă chiar în context. se mai folosește ca și tocmai.

 16. September 26, 2012 at 10:42

  Aceeasi parere o am si eu. E foarte ok.

 17. September 27, 2012 at 01:37

  nu e prima data cand canta la astfel de festivale, oricum el e un fitzos si un drogat si jumatate…in multe locuri l-am vazut “in alta lume”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *