Lectie de la englezi

Aseara s-au terminat Jocurile Paralimpice, varianta mai plina de emotii si noduri in gat pentru privitori a Jocurilor Olimpice.

Daca s-ar fi organizat in Romania, ceremonia de inchidere a competitiei dedicate persoanelor cu diferite handicapuri ar fi aratat ca o nunta la cort. Probabil ca s-ar fi dat niste diplome, ar fi cantat Marcel Pavel si Andreea Banica, ar fi fost Base si Udrea, cu rochia ei de 4200 de euro, iar Cancan Tv si revista Spy ne-ar fi prezentat imagini in exclusivitate. Iar premii pentru ai nostri… dupa multe sacrificii din partea autoritatilor.

Doar ca mai spre vest, oriunde dupa Ungaria, oamenii is altfel. Conceptii diferite, caractere diferite, un alt pret pus pe omenie, un alt respect fata de seaman.

Mai jos aveti ceremonia de final a Jocurilor Paralimpice. Poate cu nimic mai jos decat cea de acum o luna. N-o sa aveti rabdare doua ore si jumatate, dar uitati-va la cateva imagini de la ceea ce reprezinta o lectie de égalité si fraternité de la englezi. Pentru ca paralimpicii sunt, de fapt, mai oameni decat noi. Prin pricina suferintei, a sacrificiului, a muncii duble pentru a ajunge acolo si a concura in conditiile date.

La ora 2:05 ii aveti pe Jay-Z, Rihanna si Coldplay, cantand impreuna “Run this Town” si “Paradise”. Si intre 2:13 si 2:16 uitati-va si puneti pielea de gaina.

About Author: Andrei

2 thoughts on “Lectie de la englezi

  1. September 10, 2012 at 15:33

    cat de bine se potrivesc imaginile cu melodia (ma refer la partea cu The Scientist ) . Dupa Jocurile Paralimpice ramane doar intrebare – noi ce scuza avem?
    si da iti dau dreptate, la noi era un fiasco daca era

  2. September 10, 2012 at 20:13

    Iti dai seama ca nu ne putem compara cu englezii, dar cred ca daca se organiza la noi JO, cred ca puteam face si noi ceva bun. Or fi mai “fraieri” romanii, dar prosti nu sunt.

    Ce m-a impresionat la JO Paralimpice de la Londra e ca s-au vandut foarte multe bilete. Lumea a mers ca la cei “normali”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *