Scoate Borsecul, baga apa sfintita

Dubios episod astazi in supermarketul de cartier.
In fata mea, la casa, o doamna de o varsta respectabila, undeva pe la 55 de ani, isi cumparase o sticla mica de apa minerala Borsec.

- Ca ma duc dupa apa sfintita si am uitat sa-mi iau sticla de acasa
- Pai du-te pana acasa si ia-ti, ca aici stai, zice femeie dinaintea ei, cu care se cunostea
- Nu mai urc, chiar si pana la 1 (etajul)
- Noh, daca nu te-ai pregatit.

Si ii incaseaza doamnei apa, dupa care urmeaza sa ma simt ca intr-o comedie englezeasca proasta. O intreaba pe tipa de la casa daca vrea apa, ca trebuie sa goleasca sticla. Femeia isi cauta cana de pe la picioare, ii da s-o umple. Prietena femeii cu sticla de Borsec, care era inaintea ei la casa, scoate si ea o sticluta de aia de la iaurt de baut, isi bea repede apa din ea, ca sa faca loc Borsecului la oferta. Si incepe filantroapa sa-i umple si prietenei sale sticla, ca sa fie loc de apa sfintita.

Totul in fata mea, la casa, eu si altii asteptand sa faca astea comert cu apa minerala in scopuri spirituale. Vreau un film (daca nu este deja si nu stiu) in care sa se faca misto de toti fanaticii astia bisericosi. Gen Amintiri din Epoca de Aur. Cu siguranta ar avea public, ar face valva, ca suntem o tara de ortodocsi in actele recenzorului, dar in acelasi timp o mare parte dintre noi suntem rationali si punem intrebari incomode.

Si o poza misto pe tema asta.

funny-Steve-Jobs-Bill-Gates-Mark-Zuckerberg.jpg
Sursa foto

Tweet

Etichete: , ,

Comments: 8 Responses

 1. Bai ma lasi? Cat de penibil, mai ca-mi e mie rusine… :|
  zack recently posted..Circul MaximusMy Profile

 2. Uite azi mi-a povestit un tip ca l-a trimis o femeie dupa apa sfintita la biserica si fiind inchisa biserica, i-a cumparat si i-a dus o sticla de apa plata borsec. Sa fie primita! :)

 3. @criss: sa fie sfintita! :)

 4. Nu e despre religia noastra, dar e tot “in numele religiei” - The stoning of Soraya M. Iti recomand sa-l vezi, dar sa fii pregatit sa te simti nasol dupa.

 5. Ar iesi un film excelent…Si la noi a fost nebunie prin oras cu aghiasma..Se suna sa coboare din bloc dupa sticla..Zici ca erau dealeri…
  cotos recently posted..La Complex EuropaMy Profile

 6. Pai.. “Dupa Dealuri” decat ca ala nu prea ii ia la misto ci prezinta pur si simplu absurditatea faptelor :)
  Jim recently posted..Low (&) Erretic Resolutions - LERMy Profile

 7. Da unde e poanta? Sau ce e haios în asta?
  Ok. Înțeleg că n-ai treabă cu Biserica, da nu-i nimic foarte tare în treaba asta.
  E o situație cât se poate de anostă: o babă ce o luat o sticlă de apă minerală că trebuia să pună apă sfințită în ea. Putea să fie pentru orice altceva și tot n-avea haz.

  S-ar face un film foarte mișto cu fanatismele religioase, cu siguranță, dar și filmul cu comportamentul majorității ateilor ar fi la fel de haios.
  Serafim recently posted..Tsunamiul marelui actorMy Profile

 8. @Serafim: nu, nu e nimic haios in asta.

Leave a Reply

CommentLuv badge