Despre lipituri prin ziare si comentatori de meciuri

ziar-spaniolRadem de ziare atunci cand incearca sa ne convinga sa le cumparam printul facandu-ne abonati de ocazie doar pentru niste lipituri gen colectii de carti, dvd-uri cu filme vechi ori, pentru juniorul ce-o trage de maneca pe mami, dinozauri, insecte si monede.

Doar ca practica asta se gaseste si la case mult mai mari. Ziarele spaniole de sport (si nu doar) - Marca, As - au saptamanal cate o chestie atasata la varianta lor printata. Si daca la noi pare decent cu filme, carti si monede, la ei se ajunge la slapi, tricouri, geci, cutite, geanta de baie sau ceasuri. Asta pe langa faptul ca au pe prima pagina reclama la chestii pentru barbati aflati in dificultate erectila.

Iar despre comentatori, la fiecare meci ceva mai important exista cel putin o persoana care se plange de felul in care se comenteaza meciul. Eu n-am treaba, nu ma astept la foarte multe din partea lor si-atunci n-au cum sa ma deranjeze. Iar la meciurile de dincolo, prefer sa aud comentariu in limba lui Cervantes, chiar de la spanioli ori de la sud-americani, aia altfel traiesc meciul. Revenind la problema initiala, comentatorii nostri sunt luati la misto pentru ca abereaza, pentru ca sunt prinsi nepregatiti, pentru ca sunt partinitori si nu comenteaza la subiect.

Dar ar fi curios sa vedem reactia romanilor atunci cand echipa lor preferata bate corner si comentatorul zice de oferta de 3+1 la una dintre pizzeriile cunoscute. Sau atunci cand adversarii tocmai au marcat un gol cacacios si comentatorul iti spune de sejurul pe care agentia de turism X il are la solo 299 euro. Pentru ca da, la spanioli se practica treaba asta la fiecare meci (depinde de canal), pentru ca aia vor sa vanda in orice clipa, in orice loc, fara cine stie ce targetare. 

Poate ca avem pretentii putin cam mari si ne place sa ne plangem. Pe undeva e normal atunci cand vii dupa 40 de ani comunism.

Sursa foto

Tweet

Etichete: , , ,

Comments: 3 Responses

  1. Deportes Cuatro si comentatorii de la C+ fac parte din lucrurile care ma fac sa nu mai vreau sa ma restabilesc acasa.

  2. Ma bucur atunci ca la noi e asa cum e…Desi uneori prefer mute cand ma uit la cate un meci..Probabil la ei nici nu m-as obosi sa ma uit…
    cotos recently posted..HCM Baia MareMy Profile

  3. Ce-ar fi sa nu mai luam occidentul ca model de perfectiune pt orice ?
    Un rahat e tot un rahat, indiferent de tara si ar trebui criticat mereu.

Leave a Reply

CommentLuv badge