O problema de perceptie

Se da urmatoarea problema: pentru a promova noul echipament al echipei Fc Barcelona (sezon 2013-2014), cei de la Nike si echipa catalana au rezolvat cu autoritatile locale sa imbrace unul dintre monumentele importante ale orasului, statuia lui Cristofo Columb, in tricoul proaspat lansat.

statuie-columb-barcelona
Se cere: sa va imaginati care ar fi reactia romanilor nostri simpatici daca, de exemplu, statuia lui Carol I din Bucuresti ar fi imbracata in noul echipament al Stelei? Sau cea a lui Avram Iancu din Cluj, imbracata cu echipamentul lui U Cluj? V-ar deranja?

Punctaj bonus: Cate ore de analiza si strambe s-ar baga pe televiziunile patriei?

Sursa foto

About Author: Andrei

7 thoughts on “O problema de perceptie

 1. May 22, 2013 at 14:02

  La noi s-ar considera o blasfemie, o jignire adusa trecutului zbuciumat, un gest de desconsiderare pentru stramosii nostri….:))

 2. Claudiu
  May 22, 2013 at 14:16

  Cred că reacţiile ar fi diferite de la oraş la oraş. De pildă, dacă cineva ar face aşa ceva, cum spui tu, în Bucureşti, s-ar surescita foarte multă lume, având în vedere că acolo există mai multe echipe cu fani pătimaşi. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, de pildă, în Timişoara, cred că ar fi văzut cu ochi buni, având în vedere că acolo toată lumea respiră, transpiră pentru Poli. La fel şi la Craiova, pentru Universitatea, sau la Ploieşti pentu Petrolul. Mie unul mi se pare o idee foarte tare. Zilele trecute văzusem o campanie la fel de isteaţă, ce-i drept, lansată doar în alte oraşe decât Londra, a celor de la O2. Un billboard mare albastru spunea: Change your phones like Chelsea changes managers” 🙂

 3. Andrei
  May 22, 2013 at 14:19

  @Claudiu: cat de tare e asta cu telefoanele si antrenorii lui Chelsea 🙂

 4. Doru
  May 22, 2013 at 17:17

  Intrebarea e cat timp ar rezista fara sa ii dea fanii uneia dintre echipele rivale foc. La Cluj , daca ar fi tricoul CFRului sigur s-ar gasi 2-3 tampiti care sa faca asta. Invers nu cred , fiindca fanii cfristi sunt putin mai educati.

  In Bucuresti nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla .

 5. Catalin
  May 23, 2013 at 10:13

  Evident mie unu nu mi-ar placea sa apara o satuie celebra pentru neamul nostru imbracata cu tricoul oricarei echipe.. Cat despre televiziuni, evident ca ar fi circu’ Globus fara bilete..

 6. Papi
  May 24, 2013 at 02:30

  Nu mai au unde să facă campanii virale?Dezavuez total acest demers…mi se pare grotesc.

 7. May 30, 2013 at 16:20

  Nu mi se pare normal modul cum au ales sa promoveze acest echipament… in primul rand fata de locuitorii Barcelonei care tin cu Espanol sau cu alte echipe din Spania… ca doar nu toti locuitorii Barcelonei tin cu Barcelona 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *