De ce e lumea rautacioasa pe internet

Pentru ca lumea are frustrari. Tu ai, am si eu, toti avem frustrari. Nu avem destui bani, un rahat de sef tine mortis ca in fiecare zi sa stearga pe jos cu demnitatea noastra, insuccese si alte neajunsuri, toate contribuie la crearea frustrarilor. Eliberarea se poate face pe net, aruncand cu sageti spre altii, incercand sa-i aducem pe cei care dau impresia ca au succes la acelasi nivel cu noi sau mai jos. Frustrarile pot crea monstri. Daca as fi maica-ta, mi-ar fi rusine cu tine.

Pentru ca lumea e invidioasa. Cea mai intalnita boala de pe pamant e invidia. Da, invidia sta la baza zicalei: sa moara capra vecinului. Daca noi nu avem, important e sa nu aiba nici altii. E si greu sa te bucuri de succesul altuia, atunci cand e vorba de cineva cu care nu legi o prietenie (desi mai sunt si cazuri de astea). Hahaha, ce de cacat esti, n-ai pic de umor, in locul tau m-as deconecta de la internet.

Nevoia de a-i face pe altii sa traiasca asa cum ne-am dori noi sa traiasca. Poate chestia de care foarte putini isi dau seama - de multe ori incercam sa-i facem pe altii sa-si traiasca viata asa cum credem noi ca ar trebui sa si-o traiasca sau cum am vrea noi s-o traim, dar nu reusim. Si incep astia sa fie rautaciosi, apoi sa dea sfaturi, sugestii, lectii in speranta ca omul va asculta si va aplica. Si astfel, isi va trai viata asa cum doreste rautaciosul. Coaie, esti prost, habar n-ai, iti spun eu cum trebuie facuta treaba asta.

Pentru ca lumea e bolnava. E plin internetul de oameni dezechilibrati, oameni cu probleme psihice, traumatizati si nebuni nedescoperiti de medici. O conexiune la internet, timp liber si confortul pe care i-l ofera postura de anonim, cadrul perfect pentru ca nebunul sa fie nebun. Tuturor ne lipseste un biscuite de pe raft, dar sunt multi oameni odiosi pe internet. Sa moara ma-ta in chinuri, iar copilul tau sa fie calcat de autobuz.

cand-or-sa-te-iubeasca-toti

Tweet

About Author: Andrei

9 thoughts on “De ce e lumea rautacioasa pe internet

 1. Andrei
  June 17, 2013 at 13:53

  E simplu, lumea e răutăcioasă pe internet pentru că internetul depersonalizează. Pentru că îţi vine mult mai uşor din faţa monitorului să uiţi că vorbeşti cu alţi oameni în faţa unui monitor. Frustrări, invidii, toate astea sunt şi-n viaţa reală, doar că îţi vine mai uşor să le-ascunzi când eşti faţă-n faţă cu alt om.

 2. Maddy
  June 17, 2013 at 14:52

  Pentru ca e usor sa scrii lucruri urate sub protectia unui semi anonimat.
  Azi pe instagram ma uitam pe contul uneia care de cand a nascut pune poze cu bebelusul si am vazut ca exista oameni care au scris lucruri urate despre un copil nevinovat de cateva saptamani. Noah, cat de deranjat sa fii sa te iei de un sugar?

 3. Andrei
  June 17, 2013 at 14:54

  @Maddy: is bolnavi

 4. cotos
  June 17, 2013 at 14:57

  Pentur ca pot, pentru ca asa nu ii ia nimeni la rost. Rautatea dupa pseudonime mi se pare cea mai de jos speta caracateristica a oricui. Pentru ca duc lipsa de un dram de civilizatie.

 5. adizzy
  June 17, 2013 at 15:14

  astea is motivele pentru care is rautaciosi si in lumea reala. acuma eu am “noroc” ca online nu prea am dat peste astfel de persoane, pe cand offline …mda

 6. Tudor
  June 17, 2013 at 16:13

  Lumea este acceasi in online si offline. Singura diferenta este data de propria noastra vointa. Langa cine vrem sa stam alaturi - pe cine avem in lista de prieteni. Personal, eu m-am detasat de toti cei care erau plecati pe aratura. I-am lasat in voia lor. Nu sunt consilier psihologic ca sa le arat ca nu internetul este de vina pentru frustrarile lor. Le-am dat link-ul http://www.staupenet.ro/ce-este-internetul si … le-am urat sanatate.

 7. Dan
  June 20, 2013 at 10:41

  Uite ce zic unii, ca nu e vina nimanui:
  “The answer may lie in the work of evolutionary psychologists and neuroscientists. Humans seek out news of dramatic, negative events. These experts say that our brains evolved in a hunter-gatherer environment where anything novel or dramatic had to be attended to immediately for survival. So while we no longer defend ourselves against saber-toothed tigers, our brains have not caught up.”

 8. Danny
  June 20, 2013 at 16:22

  De apreciat ca ai scris asta, trebuia sa explice cineva pana la urma acest fenomen care pare scapat de sub control.
  Se stie ca la adapostul unui pseudonim, se dau glas celor mai intunecate ganduri si exprimarile sunt sub orice critica, depasind cu mult orice limita a bunului-simt, oricat de jos plasata. Lipsa de educatie, de civilizatie, boala psihica (asa cum zici tu)- oricare poate fi explicatia.
  Pe vremuri se spunea ca hartia suporta orice, azi internetul suporta orice.

 9. Tudor
  August 15, 2013 at 13:56

  internet-ul suporta orice intr-adevar, dar se discuta din ce in ce mai des despre contractarea lui. Utilizatorii incep sa se adaposteasca in spatele unor grupuri semi-inchise. Ii observam cu usurinta pe retelele de socializare, in blogosfera etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>