Instagram vs Twitter in Romania

Zelist da urmatorul infographic, din care intelegem ca in Romania sunt mai multe conturi active de Instagram decat de Twitter.

conturi-twitter-instagram-romania

De ce e Instagram mai popular decat Twitter in Romania?
1. Pentru ca e mult mai simplu, la indemana, sa faci o poza proasta cu telefonul, sa salvezi situatia cu unul dintre filtre si sa aduni likeuri decat sa spui o chestie inteligenta pe Twitter.
2. Pentru ca pe Twitter nu e cu likeuri.
3. Pentru ca pe Twitter nu e vorba de poze.
4. Pentru ca mai repede strangi 3 likeuri pe Instagram (chiar si cu o poza proasta) decat 3 RT-uri dincolo. Like = recunoastere. Mai multe likeuri, mai mult piept scos in fata ca faci succes pe retelele sociale.
5. Pentru ca pe Instagram poti sa te lauzi. Unde te plimbi, ce haine ti-ai luat, ce mananci dimineata.
6. Pentru ca pe Instagram se urmaresc mai atent hashtagurile decat pe Twitter. Am in casa un specialist in hashtaguri, care strange jumatate dintre likeuri la poze de la dubiosi din toata lumea, oameni care urmaresc un anumit hashtag.
7. Pentru ca pozele au un limbaj universal, ce scriu eu pe Twitter, in limba materna, e inteles de 0,2 din populatia lumii.
8. Pentru ca pe Instagram se comenteaza mai usor. E mult mai greu sa urmaresti o discutie pe Twitter, chiar si pornind de la acelasi tweet initial.
9. Pentru ca pe Instagram sunt mai active vedete. Te intereseaza mai mult ce poza a postat Kardashian decat ce a scris pe Twitter.
10. Pentru ca pe Instagram strangi mai usor urmaritori decat pe Twitter. Nivelul de superficialitate pe Instagram duce catre cel de pe Facebook, unde toata lumea e prietena cu toata lumea, salvam lumea cu like, share si comment daca vrei sa donezi.

E vechea dilema – de ce nu prinde Twitter in Romania? Pentru ca punctele 1, 2, 3 si 4 si pentru ca, in general, daca pe Twitter nu esti interesant, daca nu te duce mintea sa postezi ceva inteligent, nu te urmareste nimeni altcineva decat roboteii.

About Author: Andrei

6 thoughts on “Instagram vs Twitter in Romania

 1. November 15, 2013 at 19:27

  Chiar ma intrebam, oare de ce Twitter nu e asa popular la noi?…ce spui tu pare destul de corect.

 2. November 16, 2013 at 18:21

  Ei bine, tocmai m-ai convins sa fiu prezent si pe Instagram. Pana acum l-am ignorat dar gata, s-a terminat. Adica tocmai ce-a inceput.

 3. November 16, 2013 at 21:14

  Cam asta-i adevaru’ si mai ales pentru faptul ca tot romanul chiar si daca sta intr-o camera daramata si vai mama ei, fie are iphone fie are bmw..
  Eu n-am nici bmw nici iphone.. sunt mai amarastean, nu? 🙂

 4. Andrei
  November 18, 2013 at 13:18

  @Mihai: bun, arata pozele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *