Copiii ascunsi din dealurile Moldovei

Cand esti alaturi de alti zeci de bloggeri intr-un tur prin tara, probabil cel mai greu lucru de facut este sa gasesti un unghi diferit din care sa surprinzi momente, o abordare care sa nu para cliseu, sa incerci ca lucrurile spuse de tine mai departe pe blog sa nu fie gasite si in alte parti.

bloggeri-poze
Intru in curtea muzeului Popa (sat Tarpesti, dealurile Moldovei), ascult gazda si incep sa ma plimb prin curtea din spatele casei. Dupa un geam si o perdea, niste zgomote jucause si doua perechi de ochi albastri, inconjurati de pistrui, imi atrag atentia. Intr-o camaruta, ascunsi, cativa copii asteptau momentul in care urmau sa-si incante musafirii. Erau copii nemuritori, aia din povestile lui Creanga, exact asa cum iti imaginai atunci cand citeai istorisirile.

In cei aproape 7 ani de blog am trait destul de multe momente simpatice. Dar va spun, bucuria din ochii acestor copii este probabil cel mai frumos lucru pe care am ajuns sa-l vad datorita blogului si a invitatiilor pe care le primesc (bine zicea Gaben, suntem niste privilegiati). Eram in Moldova, intr-o zona saraca a tarii, si, de dupa un geam, niste prunci se impingeau sa ajunga in fata, ca sa-ti zambeasca si sa-ti transmita entuziasmul ala pe care-l mai gasesti doar in propriile amintiri. Cu tot cadrul asta, weekendul trecut am vazut cei mai frumosi copii din lume. Poate am stricat momentul scotand telefonul ca sa pozez, dar e genul de poza pe care vrei s-o revezi, pe langa imaginea ce-ti va ramane in minte.

fotografii-prineamt-241

A facut Dragos niste poze faine de tot.

Au iesit din camaruta si ne-au dansat, ne-au reamintit de traditii altfel decat vulturii ce manelizeaza colindele prin spatele blocurilor.

fotografii-prineamt-271
Multumesc mult celor care mi-au dat ocazia sa traiesc momentul asta.

#priNeamț este organizat de Eventur, in parteneriat cu Primaria Piatra Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Cosmote, Petrom, AutoBoca | Rent-a-car, Rexona, Central Plaza Hotel, Perla Invest si cu sprijinul Hanul Ancutei, Tequila Bowling Club,Xdatasoft si Maia Outdoor.

About Author: Andrei

2 thoughts on “Copiii ascunsi din dealurile Moldovei

  1. December 28, 2016 at 15:15

    Sunt copii frumosi si buni la suflet, care duc cu mandrie mai departe traditiile strabunilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *