In Uruguay, iarba e legala 100%

Astazi s-a rescris putin istoria plantei pe care unii o numesc drog: Uruguay tocmai ce a devenit primul stat din lume care a legalizat cresterea si comercializarea cannabisului. Stirea o gasiti si in LeMonde. Ministrul Afacerilor Externe a Uruguayului spune ca e o masura "indrazneata si inovatoare".

Legea a fost votata cu 16 voturi pentru si 13 impotriva. Se doreste, asa cum se tot discuta mereu cand vine vorba de iarba, sa fie scosi multi consumatori si comercianti din piata neagra si astfel se vor incasa niste taxe. In 120 de zile se vor publica detaliile noii legi, drepturi, obligati, preturi, iar din aprilie 2014 iarba se va putea cumpara in mod legal. Citesc ca se va ajunge ca gramul sa coste doar un dolar. Deja ONU scoate piept si spune ca legea aprobata astazi este in contradictie cu conventiile internationale.

Lunile trecute am aflat, absolut intamplator (cand am dat peste un magazin la 200 de metri de un Mc’Donalds, in mijlocul Madridului), ca la spanioli e legal cresterea marijuanei. Iti cumperi seminte, o cresti acasa asa cum poti, cum iti permiti, o consumi tu si prietenii tai fara vinzi, fara sa faci comert cu propria marfa. Si mai sunt cateva tari.

In Romania, daca zici ca te bucuri pentru legea lor, clar esti un drogat. Asa ca nu ma bucur ca niste oameni incearca sa vada cum merg lucrurile cu planta de cealalta parte a legii.

uruguay-cannabis-legal
Sursa foto

Tweet

About Author: Andrei

4 thoughts on “In Uruguay, iarba e legala 100%

 1. Ciprian
  December 11, 2013 at 21:59

  Lecturi suplimentare

  http://www.cato.org/publications/white-paper/drug-decriminalization-portugal-lessons-creating-fair-successful-drug-policies

  http://sploid.gizmodo.com/watch-the-instant-change-when-girl-with-cerebral-palsy-1478892426

 2. ALS23
  December 12, 2013 at 00:03

  sa nu comparam Uruguay cu Romania.Totusi suntem o tara care face parte din U.E. si NATO

 3. Ariel Constantinof
  December 12, 2013 at 14:10

  #așaîncepe

 4. Andrei
  December 12, 2013 at 18:11

  @Ariel: da, is curios cum o sa vorbim de masura asta peste vreo 3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *