Slabiti sanatos, nebunelor

Ma apucasem ieri sa caut poza pentru textul cu blugii stramti. Am intrat pe Tumblr si i-am dat cautare dupa tagul ‘skinny’. Urmatoarea fereastra arata asa:

skinny-tumblr-eating-disorder

La o simpla cautare a termenului respectiv, baietii din spatele Tumblr, platforma care se bucura de un succes mai mare decat Facebook in randul tinerilor din State, s-au gandit ca un astfel de mesaj e necesar. Inseamna ca problema e cu adevarat grava. Am vazut ca la fel e si pentru cautarea bulimia sau anorexia.

Ma repet, ca poate ajung randurile astea si la obsedatele sa slabeasca cu orice pret, prin orice mijloace. E matematica simpla. Pentru un barbat cu putin creier e mai important ca tu sa fii sanatoasa, sa nu fii dulap (dar nici slabanoagele nu ne plac), sa fi citit mai multe carti decat reviste, sa nu vorbesti scarbos de mult, sa stii cand sa taci, sa nu fii stresanta si exagerat de geloasa, sa nu incerci sa-l schimbi pe celalalt cu totul. Oricand iti pot da minim 10 lucruri mai importante decat optiunea de a avea o femeie cu forme perfecte sau o femeie schiloada. Repet, oricand.

Da, Maka, dar prima impresie conteaza. Da, prima impresie cu adevarat importanta e atunci cand realizez ca tocmai am facut cunostinta cu o femeie ce are probleme grava la mansarda, vizavi de kilogramele pe care le detine. Big no no. De nebune si de proaste o sa fug mereu.

Sport, multa apa, mai putini cartofi prajiti. In cele mai multe dintre cazuri e suficient. Lasa-te de pixuri pe gat, mers la baie dupa fiecare masa, obsesii de doi lei (apropo, conform cercetatorilor barbati, femeile obsedate sperie barbatii), mai bine cu forme si putine sunci decat slabe de sa ne facem laba cu voi. Opriti-va putin, nu va vrea nimeni skinny.

anorexia-distruge-vieti


Sursa foto

About Author: Andrei

3 thoughts on “Slabiti sanatos, nebunelor

 1. February 26, 2014 at 21:25

  De fapt e Eating Disorders Awareness Week 2014 si tumblr e alaturi 🙂

  • Andrei
   February 26, 2014 at 21:40

   Citisem ca e Eating Disorders Awareness Week, dar n-am facut legatura. Oricum, ideea ramane, Tumblr n-a pus degeaba mesajul ala, stie publicul care le foloseste cel mai des platforma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *