Nu neaparat bun-simt, dar…

Atunci cand pagina de Facebook a siteului/blogului tau a strans mare parte din likeuri datorita urmatoarelor siretlicuri, de bun-simt ar fi sa nu te lauzi vreodata cu faptul ca ai avea multi fani.

Pop-up cu Like this page. Daca profiti de nostalgia unor oameni si vii cu tehnici din 2004, cand iti apareau ferestre peste ferestre sa votezi siteul in top100 ori sa fii anuntat ca esti fericitul naiv castigator, nu se cheama ca pagina ta de Facebook chiar are fani. Daca profiti de lipsa de cunostinte a unora, care cred ca doar dand like pot sa vada continutul, nu se cheama ca pagina de Facebook chiar are fani.

Like la articol e de fapt like la pagina. Jos, dupa ultima fraza a materialului, sunt situatii cand gasesti like si recomand/share. Oamenii astia care primesc trei laude in viata (si cersesc aprecierea pe internet), incearca sa faca rost de likeuri paginii lor folosind acest mic artificiu. Tu crezi ca dai like articolului, de fapt dai like paginii.

Ti-ai cumparat likeuri. 250 de lei 100.000 de fani veniti de pe niste calculatoare obosite din Thailanda. Is total irelevanti, ar fi de cacat sa te lauzi cu ele.

Plus vechile mizerii, like si share daca, share daca vrei sa vezi clipul, like daca vrei sa castigi un coi de aur de 24k, lasa comment/baga share/trimite mesaj privat catre 10 prieteni daca vrei pantofii astia Loubutin.

Teoria likeurilor la articol. Atunci cand tu iti dai articolul in 28 de grupuri, automat ai 28 de likeuri. Asa se contorizeaza. Cand postarea de pe Facebook care contine link catre ultimul articol are comentarii (acolo, pe Fb), postarea de pe site/blog mai contorizeaza un like, pentru fiecare comentariu in parte. Astfel, cu 28 de grupuri si 7 comentarii pe Facebook (dintre care patru pot fi ale tale. Sau mai multe), aduni 35 de likeuri in cateva minute. Nici nu conteaza ca ai scris nimicuri, ca n-ai adus pic de valoare cu randurile tale, cu 35 de likeuri ai posiblitatea sa te lauzi ca tu faci treaba buna. Repet, daca n-ai bun-simt.

Si astfel, dragii mei, sustin unii ca au succes, ca produc calitate, ca se inghesuie lumea sa le dea like paginii de Facebook ori postarilor. Naivii musca, unele agentii musca, self-esteem-ul creste pe o baza mincinoasa. Apoi ne plangem ca unii mor de foame cu contentul ok in brate, ca avem reach mic, ca traim intr-o lume tot mai superficiala, intr-un internet tot mai stricat. Dar ne trece repede, se pare ca Victor Slav ar vrea sa se impace cu Bianca Dragusanu.

Tweet

About Author: Andrei

4 thoughts on “Nu neaparat bun-simt, dar…

 1. Marius Moga
  March 13, 2014 at 15:08

  Sa-i dea careva tag unui chinez.

  • Andrei
   March 13, 2014 at 17:31

   Ce hater esti!

 2. Catalin
  March 13, 2014 at 17:58

  N-ai ce sa le faci.. Unde nu-i cap, vai de picioare. De parca acele like-uri de la chinezi ti-ar aduce cu real niste vizitatori la site/blog/site-uri.

 3. miruna
  March 14, 2014 at 17:57

  fiecARE incearca ce poate numai ca nu de fiecare data soarta este de aceeas parere cu el”))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *