Branduri pe Instagram: acum orice like conteaza

Pana acum cateva zile, pe sectiunea Explore de pe Instagram imi apareau doar selfie-uri reusite cu femei a caror singura problema in viata este sa fie frumoase, trupe asiatice cu milioane de fani si alte porcarii irelevante pentru mine. Ajungeau acolo doar pozele cu mii, zeci de mii de likeuri. Doar ca s-au schimbat regulile jocului: in Explorer iti apar acum o parte din pozele pe care le-au placut prietenii tai (cei pe care ii urmaresti) + what’s globally popular. Zice Katai aici mai multe. Pe scurt: e suficient sa aduni 10 likeuri ca sa ajungi in Explore.

Daca esti un brand, postarea ta de pe Twitter poate ajunge la multi oameni daca primesti RT. Pe Facebook, orice like la o poza cu cafea si ‘buna dimineata’ putea ajuta ca brandul tau sa apara si pe monitoarele prietenilor fanilor care ti-au placut postarea. Pe Pinterest la fel, orice repin te ajuta la vizibilitate. Doar pe Instagram erai mortaciune. Trebuia sa aduni zeci de mii de likeuri, cum ziceam mai sus, ca sa apari in Explore, locul unde toti intram atunci cand vrem sa vedem ce mananca sau in ce locuri minunate de pe glob se balacesc altii. Era necesar sa fii mai likeuit decat bagaboantele care isi puneau jumatate de buca si erau trending photo, era greu sa te bati cu vedetele de pe Instagram, care aveau garle de fani.

Noul algoritm le da mai mult de munca celor care se ocupa de Social Media pentru diferiti clienti. Instagramul era o fita, brandurile aveau cont acolo pentru ca e bine sa ai (si) acolo. Doar ca acum s-a mai deschis un pavilion la galeria de arta. Un pavilion care are 200 de milioane de utilizatori activi lunar, care dau 1.6 milioane de likeuri la fiecare 30 de zile. Trebuie sa produci continut like-uibil si pe Instagram, ca s-ar putea sa te ajute intr-un mare fel.

Partea buna e ca doar pozele cu adevarat faine, cu mesaj mai inteligent decat ‘ce inseamna pentru voi fericirea?’, care transmit ceva, vor ajunge in Explore-ul utilizatorului. Instagramul a facut o miscare buna, simpatica pentru noi, dar mai ales utila pentru branduri. Zuckerberg, sper ca nu urmeaza promoted photo in Explore.

Bonus: cele mai populare branduri de pe Instagram.

About Author: Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *