Idee pentru fotografi - luati un tren.

Am fost astazi cu trenul pe ruta Alba Iulia - Timisoara. N-am talent la fotografie, n-am nici scula necesara, eu sunt doar ala cu Instagram. Si nici acolo nu impresionez. Dar pe drumul facut azi, de pe geamul murdar al clasei 1 care era clasa 1 doar daca-l compari cu personalul ‘Foamea’, Iasi - Timisoara, am vazut niste locuri si faze care cred ca meritau atentia unor fotografi.

Nu stiu, poate s-a facut ceva de genul, dar ar fi fain un proiect ce contine fotografii ale tuturor impiegatilor de miscare din toate garile si haltele CFR-ului. ‘Salutatorii’, oamenii aia pe care ii vezi din tren langa calea ferata de fiecare data cand trec niste vagoane. In mijllocul campiei, o cladire in forma de nimic, iar la balconas, sta drept, cu chipiul intr-o parte si haina putin manjita, al nostr’ impiegat. De pozat, as zice.

Pe langa calea ferata, probabil ca viata se desfasoara altfel. Oamenii care isi fac colibe in apropiere stiu cat e ceasul in functie de trenurile care trec. Am vazut cateva adaposturi colorate, cu oameni care stau si privesc trenul ca si cum l-ar vedea pentru prima oara, iar altii, care te ignora complet, pentru ca au trecut si-o sa mai treaca cateva in aceeasi zi.

Pasari rare, paduri spectaculoase, stalpi de curent scufundate, care ajung pana la nivelul nasului tau din tren, ciobani vorbind la telefon de sub blana veche, oile pe care le pastoresc umpland terenurile patriei, coline care iti fac cu ochiul, razele soarelui, care parca doresc sa-ti mai coloreze scaunele jegoase din compartiment si sa-ti schimbe starea de spirit in interminabila calatorie pe vechile sine, sau oamenii garilor, ajunsi acolo cu diferite nevoi si dupa diferite povesti.

Stiind cu ce viteza merg trenurile CFR-ului, probabil ca ai timp de toate. Asta daca nu vrei sau nu poti sa te dai jos. Da, se poate face si cu masina, dar alta e senzatia din tren. Daca as fi avut un DSLR, as fi tras cateva cadre. Chiar si numai pentru arhiva personala, pentru atunci cand o poza poate sa-si scrie singura scenarii in capul nostru.

Fotografi, daca aveti timp si chef, urcati-va in tren cu bateriile incarcate si cardurile goale si asteptati-va si fiti uimiti.

La Timisoara are loc zilele astea cea de-a doua editia a Timisoara Brands Tour.

Acest proiect este realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.
Branduri participante: TimișoreanaCramele Recaș
Fornetti, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană
Parteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car
Parteneri: FarmecHotel Timişoara şi Restaurant Sabres
Parteneri media: 24-FUNCtrl-D

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Tweet

About Author: Andrei

6 thoughts on “Idee pentru fotografi - luati un tren.

 1. add
  April 9, 2014 at 16:05

  “stiu cat e ceasul in functie de trenurile care trec”

  ha ha, asta e tare, ca si cum la noi trenurile merg “ceas”.

  lipseste un “cu aproximatie”.

  • Andrei
   April 9, 2014 at 16:50

   sa stii ca se tin de ore. Doar ca orele sunt cu cateva in plus fata de lumea civilizata.

  • Mihai
   April 10, 2014 at 09:06

   Pe cand eram mic si mergeam la tara la camp ne ghidam dupa trenuri. Era tren ce trecea la ora 8, altul la 12, altul la 16, altul la 20, altul la 22. Plus de asta mai tragea si clopotul de la biserica pe undeva pe la 8, la 12 si seara la 18. Nu aveai nevoie de ceasuri 😛 Te ghidai dupa soare, trenuri si clopot 🙂

 2. Mihai Pintilie
  April 10, 2014 at 22:30

  Vazusem la un moment dat poze facute de cineva din tren, chiar romanas de-al nostru. Dar nu cred ca-si propusese sa mearga cu trenul doar pentru poze, cred ca mai degraba mergea catre munte sau ceva de genul asta si-a facut poze la tot ce i-a trecut pe langa.

 3. vibram 5 fingers
  May 10, 2014 at 18:10

  Cheap GHDs UK

 4. vibram 5 finger boots
  May 10, 2014 at 18:11

  Chapa Women’s Sand Red shoes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *