Lasati femeile sa-si omoare sotii!

Desigur, vorbim de o viata de om aici, dar noi nu traim intr-o tara normala, la noi ar merge mai bine legile din centrul Africii. Ok, s-ar putea ca ea, femeie abuzata, sa nu stie ca exista o lege care ar trebui s-o protejeze. ‘Ar trebui’, pentru ca repet, noi nu traim intr-o tara normala. La noi legile nu se aplica cum trebuie, cand trebuie, cui trebuie.

Citesc ca la fiecare 30 de secunde o femeie din Romania este victima a violentei domestice. 75% din cazuri nu sunt raportate. Poate ca cifrele sunt putin umflate, de amorul dramei, dar probabil ca fiecare stim cel putin o femeie care traieste saptamanal pe viu un meci de box cu barbatul cu care isi imparte casa. Probabil avem prietene care traiesc calvarul fara ca noi sa ne dam seama. Si multe nu renunta de frica prostului, pentru ca pe prost n-o sa-l opreasca nici politia, nici prietenii ei, se pisa el pe toate legile astea neaplicate in tara bananiera.

Ma uitam la clipul de mai jos si asteptam o poveste cu final mai fericit. O tipa batuta de multe ori, proasta pentru ca a tot oferit ‘a doua sansa’ x 16, ajunge in momentul in care dobitocul e in usa camerei, cu un cutit in mana, amenintand-o ca n-o sa iasa vie de acolo. Am crezut ca e vorba de vreo campanie mincinoasa de constientizare a faptului ca am avea legi care chiar sunt aplicate, doar ca povestea se termina cu ea anuntandu-ne ca e in puscarie pentru omor.

Pai de ce? Legitima aparare e doar atunci cand un strain a vrut sa ma omoare? Legitima aparare e doar in filmele alea de duzina cu Denzel Washington? Femeia e amenintata de un psihopat ca va fi omorata, ea incearca sa-l calmeze pe prost, prostul e dobitoc in continuare, si se ajunge ca ea sa impinga lama cutitului in porc ca sa nu fie ea impunsa. N-a vrut sa-l omoare, doar a vrut ca ea sa traiasca si dupa momentul ala. Omor calificat, treci la puscarie.

Cred ca e greu sa fii anchetator in cazuri de genul asta, dar tipa, din ce inteleg eu, anuntase politia de bataile pe care le incasa, decedatul primise interdictia de a mai intra in casa. Nu l-a cautat ea pe strazi ca sa-i dea omor, nu i-a intrat ea in casa ca sa-l injunghie ca pe miel. Lasati femeile sa-si omoare sotii! Suna ca si cum am trai in Uganda, dar atunci cand ai legile ugandeze (sau cand ai legi care nu se aplica), trebuie sa te comporti ca si cum ai trai in savana.

About Author: Andrei

One thought on “Lasati femeile sa-si omoare sotii!

  1. June 24, 2014 at 17:41

    In Romania nu exista legitima aparare. Ori faci puscarie ori stau ca prostul/proasta si daca scapi cu viata depui plangere impotriva agresorului. Trist, dar adevarat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *