Cum ajutam manelistii sa ne invadeze spatiul

Citind despre oversharing pe retelele sociale, mi-am amintit ca am vazut saptamana trecuta un loc de la Marea Neagra care arata decent. Exact, greu de crezut, dar inteleg din poze ca ar mai fi niste locuri in care manelistii, tampitele alea cu bot de rata si ghiolbanii nu te inghesuie. Si tocmai asta mi se pare ca ar fi problema: faptul ca pui poza dintr-un loc ca ala.

Aproape de fiecare data cand gasim un loc fain, care nu s-a stricat, care nu e plin de specimenele mentionate putin mai sus, ne mananca degetele sa le spunem si altora despre el. Si ar fi ok daca pe Facebook am avea doar oameni pe care ii cunoastem, oameni de calitate (dupa standardele noastre), prieteni, persoane carora iti face placere sa le oferi un pont, dar avem 1-2-3000 de prieteni, lista in care gasesti si fani Florin Salam, si de aia ce parcheaza pe trotuar sau pe plaja, baieti cu margele si fete cu care am vrea sa interactionam doar de la distanta.

Un luminis fain din munti, un restaurant bun, o terasa altfel, o plaja mai retrasa, un sat ca in povesti, locuri care ne plac si pe care ar trebui sa nu le sheruim asa, pentru toata lumea. Ca se umple. Si unde-s multi, prostia creste, vin manelistii si-o sa regreti ca ai contribuit la popularizarea unui loc care era preferatul tau pana acum ceva timp.

Un grup pe Facebook cu oameni pe care ii cunosti, le stii sistemul de valori, stii cum se comporta in societate, prieteni, cunostinte, colegi si fosti colegi, acolo poate sa dai pontul. Nu ajuta cocalarii si non-valorile sa-ti strice locurile tale preferate din oras sau dinafara lui. Mai tine cate ceva si pentru tine si ai tai, nu-ti da singur la gioale.

prieteni-padure

Sursa foto

About Author: Andrei

One thought on “Cum ajutam manelistii sa ne invadeze spatiul

  1. Tusdor
    July 1, 2014 at 19:04

    Pe de alta parte parca ar fi bine sa incurajezi initiativele sanatoase. De multe ori un proprietar de restaurant face concesii, cheltuieste in plus, renunta la chestii populare care ar aduce usor bani tocmai pentru a crea un loc altfel, in care noi, cei care avem alte gusturi, sa ne simtim bine. Trebuie ajutati si trebuie promovate lucrurile de bun gust, dar iti inteleg si tie punctul de vedere. Poate o filtrare mai atenta a listei de prieteni de pe Facebook nu ar strica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *