Partea pozitiva din toata nebunia cu ‘Ice Bucket Challenge’ in Romania

Pe langa toate likeurile, cerseala de atentie, glumele, porcariile sau reactiile pe care le starneste ‘Ice Bucket Challenge’, cel mai important lucru este ca s-au strans niste bani. In ultimele saptamani s-au adunat peste 40 de milioane de dolari (din 29 iulie pana in 21 august).

Ok, probabil jumatate dintre romani (ca sa ma refer doar la ei, ca de haterii autohtoni ma lovesc) nici nu stiu ce ii cu aceasta provocare. Ei o vad doar ca pe o distractie, ca sa apara si ei pe internet, sa zica lumea ca uau, ce nebuni sunteti blabla. Dar eu cred ca pentru fiecare roman care face provocarea, dar nu doneaza (iar pentru tine il avem pe Micutzu), exista un altul, privitor, care doneaza cativa dolari.

Stiam de boala, am vazut pe internet oameni care sufera de asa ceva, dar nu m-am gandit niciodata sa donez. N-aveam habar ca exista o problema reala in finantarea cercetarilor pentru a gasi un leac pentru boala asta trista. Ice Bucket Challenge m-a facut sa donez. Putin, 10 dolari, un rahatel. Dar se aduna aia 10 ai mei cu 10 ai colegei de apartament, cu alti 10 sau mai multi donati de cel putin unul dintre cei care m-au vazut. Schimbam noi sensul vietii? Nu cred. Se gaseste leacul saptamana viitoare si o sa fie doar floricele si ciocolata cu lapte in lume? Nu cred.

Inteleg sa nu ti se para fun, sa ti se para ca unii cauta atentie, ca unii nici macar nu stiu despre ce e vorba, dar nu poti nega ca ideea in sine, aruncatul apei in cap, e chestia care a ajutat la strangerea celor 40 de milioane de dolari. Pornind de la vedete, evident, ca daca nu-si facea Bill Gates, Zuckerberg si altii muream ignorant, fara sa stiu ca oamenii cu ASL sunt in urma rau cu cercetarile.

Si ca sa va scutesc de intrebare - tu pentru ce ai facut-o? Pentru promovare proprie sau pentru donatii? - am zis ca daca strang 100 de likeuri la statusul de pe Facebook cu clipul moldovencei, o fac si eu. Voiam s-o ajut cu promovarea clipului, asta era scopul principal, dar am avut in cap in fiecare clipa ca daca-l fac, donez, si sunt sigur ca am convins cel putin un alt om sa doneze.

Post by Dobra Andrei.

Nu e niciun bai daca nu donezi, fiecare face ce vrea cu banii lui, avem si noi sarmanii si bolnavii nostri, dar nu-mi dati la gioale doar pentru ca am facut un clip in care mi-am turnat apa in cap. Stiu ca n-am fost original, is mari sanse sa nu fi fost deloc haios, nu-s persoana publica, dar e doar internet, fiti mai relaxati.

Si, daca nu l-ati vazut deja, uitati-va 5 minute la baiatul asta.

Tweet

About Author: Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *