Cateva fotografii postate in ultimele ore de cei pe care ii urmaresc pe Instagram.
Ma uit cateodata la unele poze si zic: aaah ce enervant, in stanga e mai mult spatiu ca in dreapta.
Am invatat de la altii - ca eu is afon in fotografie - ca incadrarea e foarte importanta. Si-acum mereu sunt (si mai rau) setat sa fie pe mijloc, obiectele sa fie la o distanta egala intre ele si margini. Masor ochiometric distanta dintre obiectul din stanga si marginea pozei si cel din dreapta si marginea lui cea mai apropiata.
Am ajuns sa mut oameni sau lucruri ca sa fie buna poza din punct OCDiscian.
Daca nu credeai ca suferi de boala asta, fa-ti un cont de Instagram, urmareste cativa zeci/sute de oameni si incepe sa faci fotografii. Prima oara observi la altii si te deranjeaza ca n-au incadrat bine, apoi razi de noua ta boala cand rogi o babuta simpatica sa se dea un pic mai la stanga si sa ramana asa cateva secunde.
Orgasm de om ce sufera de-un usor OCD ai la filmul ‘The Grand Budapest Hotel’. Is incredibil de bine aranjate cadrele in filmul ala.
Mi se pare complet nepotrivit sa spui ca suferi de OCD doar pentru ca judeci o fotografie in baza simetriei ei.
Desi aproape ca a devenit social acceptabila in ultima vreme o asemenea “auto diagnosticare”, e doar o dovada de lipsa de cunoastere a unui subiect legat de anxietate. OCD-ul e o boala care se diagnosticheaza la un specialist si (ocazional) se trateaza complet sau se tine sub control (http://blog.iocdf.org/2013/03/01/5-things-ocd-is-not/), nicidecum o inclinatie spre curatenie, ordine, frumusete etc
Cum s-ar zice in meme: http://sciencebasedlife.files.wordpress.com/2012/06/wonka-wednesday-101.jpg
textul de mai sus are si un usor ton de gluma (cu tagul ‘la misto’). Faptul ca iti place sa aranjezi perfect lucrurile prin casa sau intr-o fotografie poate sa spuna despre tine ca ai niste simptome de OCD, dar nu-ti pune nimeni o stampila pe buletinul medical. Nu cunosc pe nimeni cu boala asta, in ‘seriozitatea’ de care zici tu mai sus. Suntem ok.
nu stiu treaba cu pe mijloc Maka, eu functionez dupa the rule of thirds, unde ..well google it 🙂 cel putin pentru cand fac poze cu camera folosesc that rule. Dar s-ar putea sa ai dreptate cu mijloc cand vine vorba de o poza patrata. 🙂 must research it
am cautat, acum stiu ce e. Prea multe reguli pentru cat talent am eu la fotografie 🙂
Şi eu tot despre the rule of thirds citisem, însă nu cred că se aplică şi la portrete.