10 intamplari normale si-o minune

1. Duminica seara, pe 16 noiembrie, tinerii au iesit in strada ca sa sarbatoreasca rezultatul muncii lor si pentru a protesta impotriva proastei organizari a alegerilor in strainatate. Nu adusi de partide cu autocarele si hraniti cu cremvursti, ci treaba pusa la cale pe Facebook si Twitter.
2. Tot acolo, am vazut pe filmare un tanar care i-a strigat lui Iohannis: suntem cu ochii pe d-voastra. Foarte corect.
3. Stirea cu sotia neamtului roman, care merge pe jos pana la scoala, e absolut normala, dar incredibil de pozitiva intr-o tara ca a noastra. Faptul ca a mers luni dimineata la scoala mi se pare mai tare decat ca a mers pe jos.
4. Am citit un articol (dar nu mai gasesc linkul) despre cum a murit metoda cumpararii votului cu uleiul si faina. Suntem saraci, dar cativa dintre saracii astia au si minte.
5. Legea amnistiei si gratierii pica definitiv. Martea neagra se transforma in martea alba (nu-mi apartine, dar imi place). Am vazut niste oameni putin stresati in parlament. Ecaterina Andronescu a ramas fara imunitate. Pulifricul ala de la PNL isi da demisia din parlament.
6. S-a deschis un dosar in legatura cu problemele votului din diaspora. S-ar putea sa fie praf in ochi, dar e posibil sa avem niste inculpati.
7. DNA o gaseste cu nasoale pe sefa DIICOT. Pentru cei care sunt fani Capatos, DIICOT inseamna Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. E mare lucru. Semn ca uneori pilele nu te mai ajuta.
8. In Romania, tara unde locuitorii ei citesc o carte pe an, la un targ de carte din Bucuresti, lumea se calca in picioare ca sa cumpere cartea lui Iohannis, “Pas cu pas”, apoi sta cateva ore la coada pentru un autograf. Klaus nu pleaca de la masa pana nu le semneaza tuturor cartile.
9. Acelasi presedinte ales, posteaza pe pagina lui de Facebook: “Este foarte important să dăm un semnal pentru și prin cultură. După părerea mea, cultura ne salvează!”. WTF?! Asta pune presiune pe noi.
10. Regele Mihai ia un pranz privat cu Iohannis. Am prins la tv, principesa Margareta il intampina pe oaspete, care vine cu un buchet frumos de flori. Nu-i pupa mana doamnei, stie cum se face, nu-i taran.

Daca textul de mai sus ar fi citit de un vestic, m-ar intreba: ok, si unde e stirea, ce trebuia sa aflu, de ce ai scris asta? Normalitatea din ultima saptamana imi da o senzatie noua, dupa 28 de ani de viata sau vreo 10 de cand ma intereseaza in vreun fel aceste aspecte: oare se poate sa se schimbe ceva in tara asta? Ca n-am vazut niciodata atatea chestii pozitive intr-o singura saptamana de cand ma stiu.

Dezamagirile is direct proportionale cu asteptarile. Dar o speranta tot ramane. Si speranta asta nu exista inainte.

Sursa foto

Tweet

About Author: Andrei

2 thoughts on “10 intamplari normale si-o minune

  1. ocsike
    November 24, 2014 at 22:23

    10 intamplari ciudate si-o minune … Sau de la o minune sa fiu mai precis. Pare ciudata si normalitatea asta dupa atatia ani de anormalitate. Speram sa mai fie.

  2. Nume_spammer
    November 25, 2014 at 09:46

    Ma rog ca Iohannis sa nu dezamageasca toata speranta care s-a pus in el ! Pentru ca efectul va fi dezastruos pentru electoratul care nu va mai vedea nici o speranta in nimeni !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *