Cum sa te bucuri un pic mai mult de Craciun

Fa exercitiul asta: ia ceva pe tine si coboara in strada. Plimba-te pe cateva strazi, pe bulevarde, baga-te intr-o banca, intra intr-un supermarket doar ca sa ai de unde iesi. Faci zilnic chestiile astea, dar probabil niciodata nu ai timp sau chef sa te uiti la oamenii care trec pe langa tine. De data asta fii un pic atent la persoanele de pe strada pe care esti si tu, la cei care stau la cozi in banci sau la supermarket.

O sa vezi o gramada de oameni sarmani, a caror poveste de viata e mult mai grea decat a ta. Corect, e posibil ca scenariile tale sa nu bata cu realitatea, dar s-ar putea ca in doar 30 de minute de stat pe strazi, cu atentie la aceste detalii, sa realizezi ca problema ta cea mare de zilele astea – ca trebuie sa muncesti si pe 24, ca n-a venit curierul, ca ai pofta de sarmale, dar n-are cine sa-ti faca, ca nu gasesti un brad fain la un pret decent -, este o chestie minora.

Stiu, suntem satui de dramele altora, ca pe noi nu ne asculta nimeni, dar asta e metoda prin care imi mai dau un restart si revin putin cu picioarele pe pamant. E bine, putea fi mult mai bine, dar am vazut pe strada ca exista situatii mult mai triste. Sau pe internet.

empathy
hope
joy
love
peace

Sursa foto

About Author: Andrei

3 thoughts on “Cum sa te bucuri un pic mai mult de Craciun

 1. maddy
  December 22, 2015 at 15:32

  nu ma ajuta sa vad ca altii o duc mai rau ca mine. ce metoda sadica sa te simti mai bine, sa te uiti la altii care o duc mai rau. niciodata nu am inteles treaba asta, la mine nu functioneaza.
  eu ma bucur de craciun ca am copii mai nou si le`am luat ceva fain, sper sa le placa si sa ne jucam impreuna. in rest, abia astept sa dau cadourile pe care le`am cumparat pentru familie si 2 prietene, sunt sigura ca o sa le placa.

  • Andrei
   December 22, 2015 at 15:33

   maddy, ai copii? Ce au trecut anii 🙂 Un Craciun fain sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *