Zeci de mii de soti protesteaza: si noi suntem afectati de falimentul personal

Cutremur pe Facebook: vazand ultimele stiri legate de eforturile guvernului de a ajuta romanii care s-au imprumutat in franci elvetieni, zeci de mii de soti care se simt neindreptatiti au pus de-un grup pe reteaua de socializare, nemultumiti fiind de situatia in care au ajuns nevestele lor.

“Tin minte ca in 2009, la primele noastre intalniri, isi mai platea si ea partea ei de consumatie, ba chiar s-a oferit sa ma scoata in oras. Acum, in casa noastra, banii mei is bani casei, banii ei… nu stiu, ca nu i-am vazut niciodata. Ea se ocupa de bugetul familiei. La inceput cumpara strictul necesar, discutam inainte sa facem o investitie mai mare. Acum e sefa portmoneului meu, ea hotaraste ce are nevoie sau nu fiecare” a declarat Aurel Novac, unul dintre sotii nemultumiti de situatia financiara actuala.

“Cand am luat-o de nevasta, zicea ca se va ingriji mereu, ca n-o sa se faca cat dulapul. Acum, la 6 ani de la casnicie, mai are un pic pana la dublul greutatii pe care o avea cand am cunoscut-o” a scris un alt sot revoltat de noile proportii ale nevestei, pe grupul de pe Facebook. “E nasol, ba, iarna se epileaza de doua ori pe sezon, miroase mai mereu a snitele, s-a dus dracului toata vraja aia de la inceput”.

“Domnilor, nu stiu daca ma credeti, dar nevasta-mea de 3 ani isi tot cauta de munca. Nimic nu i se pare in regula. Intr-o parte sunt prea putini bani, in cealalta, colegele sunt niste fufe nesuferite. Nu era asa la inceputul relatiei. Tin minte ca imi spunea ca vrea sa castige cat mine, ca vrea sa punem bani deoparte in fiecare luna. In discutiile cu prietenele ei, dadea impresia ca isi doreste sa nu fie niciodata dependenta financiar de barbatul ei. Erau doar povesti, baieti, doar povesti” a postat Valeriu pe reteaua de socializare.

Barbatii revoltati au pus si de-o petitie online: vor ca statul sa adauge un act aditional la certificatul de casatorie care sa oblige nevestele sa contribuie cu un minim lunar la bugetul familiei. “Vrem sa stabilim inca de la inceput cu cat contribuie fiecare. Sa luam in calcul cheltuielile lunare, ratele sau economiile si sa semnam, in fata notarului, ca ne angajam amandoi sa aducem bani in casa” a declarat Dorian, liderul gruparii de pe Facebook.

rest-of-your-money

Sursa foto

About Author: Andrei

5 thoughts on “Zeci de mii de soti protesteaza: si noi suntem afectati de falimentul personal

 1. January 21, 2015 at 16:19

  Pe de o parte, uite asa va creste rata lesbianismului.
  Pe de alta, pai chiar asa! Adica femeia are pretentii la drepturi si la marea egalitate dintre sexe si alte alea si ce face? Care drepturi? Unde e egalitatea? Barbati nenorociti ca nu ne tin in puf. D-aia ba. De la lipsa pufului se trage. Si ingrasarea si parul de pe peste tot si lenea si banii care dracu stie pe ce se duc.
  Fardurile-s de vina. Si ojele, gentutele, toculetele alea pe care si le cumpara si nu le poarta niciodata. :-j
  Sau
  Ii place sa bage la pacanele

  • Andrei
   January 21, 2015 at 16:26

   Like 🙂

 2. January 22, 2015 at 15:16

  garantat, petitia nu va avea niciun rezultat, si asa este normal sa fie. E absurb, e pur si simplu absurda o astfel de obligativitate. Orice familie e o echipa care functioneaza in mod diferit, chiar si atunci cand se aseamana cu altele. Daca ei nu stiu sa se gospodareasca, sa-si imparta sarcinile si in cele din urma sa ajunga la un echilibru multumitor atat pentru o parte, cat si pentru cealalta, e fix problema lor. As mai ridica o minge la fileu, adiacent subiectului : Femeile care castiga mai mult decat sotii lor, ce sa faca ??

  • Andrei
   January 22, 2015 at 15:27

   doru, ma dezamagesti, era o gluma.

 3. January 28, 2015 at 18:45

  Sunt total de acord ca femeile uita de ele insele dupa ce se casatoresc. Parca le-a luat Dumnezeu mintile. Brusc apara kilogramele in plus, nu tu aranjat, nu tu parfum , nu tu feminitate. Si e o mentalitate care nu vad a se schimba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *