Vlog: Romanii sunt rasisti?

Cel putin asta denota din reactiile de pe internet ale celor care sunt piscati de documentarul “The Romanians are Coming”. Ba, hai sa cadem de acord asupra unei chestiuni: oriunde, pe o raza de 20 de km patrati fata de locul in care citesti aceste randuri, ai romani de genul celor prezentati in materialul britanicilor.

Faptul ca o televiziune comerciala a ales sa arata acea parte a romanilor care muncesc pe dincolo - care, apropo, sunt o mica parte din cei care incearca sa reuseasca ce nu pot face aici - e de inteles. Normalitatea nu vinde, dar lucrurile incredibile - ca e incredibil ce locuri exista intr-o tara din UE, in 2015, e incredibil cum dorm unii in padure - fac audienta. 1.8 milioane de oameni s-au uitat pe Channel 4 marti seara, cand a fost episodul 2 al documentarului.

Ma intind. Vlogul de saptamana asta e pe subiectul asta.

Te poti abona la vlogurile mele apasand aici. Mersi.

Sursa featured image.

Tweet

About Author: Andrei

4 thoughts on “Vlog: Romanii sunt rasisti?

 1. Raducu
  March 1, 2015 at 15:01

  In general oamenilor carora le lipseste ceva cauta motive si ii pun la zid pe altii care sunt diferiti, si nu are legatura doar cu rasismul, homofobii sunt la fel, unii familisti ii critica pe aia singuri sau cuplurile care inca nu au copii ( pentru ca daca ei au si s-au casatorit tu de ce nu o faci?). Cand ai proiecte, esti ocupat, nu prea ai vreme sa iti bati capul cu nimicuri de genul asta.

  • Andrei
   March 2, 2015 at 13:15

   Raducu, zici ca noi, romanii, suntem frustrati si carcotasi? Nu creeed 🙂

   • Raducu
    March 2, 2015 at 14:48

    de ce romanii?

    • Andrei
     March 2, 2015 at 14:52

     Raducu, pentru ca istorie, pentru ca influente, pentru ca regim comunist, pentru ca… Iti recomand Lucian Boia - De ce e Romania altfel (daca n-ai citit-o deja).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *