Articolul care defineste naivitatea de pe internet

Sunt o fire sceptica. Combinatia dintre Toma necredinciosul cu prea bun ca sa fie adevarat + trust nobody. La mine totul incepe cu sa vedem, poate, hai sa ne mai gandim. Nu-mi plac oamenii cu multe certitudini. Uneori nu-s cel mai simpatic om din gasca, nu cred porcarii doar de dragul discutiei. Oricum, probabil o patesc si eu de multe ori.

Tocmai ce am citit articolul care defineste internetul pentru cei lenesi si creduli. Niste baieti aveau nevoie de o poveste care sa se potriveasca cu documentarul la care lucrau - unul despre industria cercetarilor de doi lei care ajung in presa din lumea intreaga. Au inventat un studiu care ‘demonstra’ ca ciocolata te ajuta sa slabesti. Studiul a fost facut pe doar 15 oameni, iar rezultatele au ajuns, cu ajutorul unor momeli bine plasate, si in International Archives of Medicine (pentru suma de 600 de euro).

Bazandu-se si pe jurnalistii lenesi, care verifica stiri pe Google, acest studiu mincinos a ajuns pe Daily Star, Irish Examiner, Huffington Post-ul indian, la televiziuni din State sau Australia si in cateva reviste. A fost aproape sa ajunga si Men’s Health. Oricum, cateva milioane de oameni traiesc acum cu impresia ca ciocolata te ajuta sa slabesti.

Cititi materialul. E incredibil cat de usor pot ajunge niste minciuni sa faca milioane de pageviews. Si data viitoare puneti-va intrebari, nu luati de bune toate galustele de pe internet.

The key is to exploit journalists’ incredible laziness. If you lay out the information just right, you can shape the story that emerges in the media almost like you were writing those stories yourself. In fact, that’s literally what you’re doing, since many reporters just copied and pasted our text.

“Bitter chocolate tastes bad, therefore it must be good for you,” he said. “It’s like a religion.”

Studiile mele arata ca 2 din 3 oameni care apasa butonul share primesc cel putin doua likeuri la ei pe Facebook. Share ai apasat, succesul e garantat 🙂

Sursa foto

Tweet

About Author: Andrei

5 thoughts on “Articolul care defineste naivitatea de pe internet

 1. reka
  May 29, 2015 at 13:07

  I-am dat share. Te anunt daca studiile tale au sau nu efect 🙂

  • Andrei
   May 29, 2015 at 13:10

   reka, merge sigur. Le-a mers altora (doi oameni. cred. presupun).

   • reka
    May 29, 2015 at 14:34

    pana acuma nimic 🙁 cred ca eu sunt 1 din 3 la care nu merge faza. Te anunt peste 3 zile 🙂

 2. Alexandra
  May 29, 2015 at 16:15

  sunt de acord, iti trebuie scepticism si gandire critica atunci cand ti se prezinta vreo idee.
  Just fyi, pt toate articolele de cercetare se plateste, adica plateste cercetatorul care trimite articolul. Aia 600 de euro nu sunt spaga.

 3. Alex`andra
  June 3, 2015 at 00:52

  Așa se întâmplă și cu toate dietele ”minune” de care se aude pe net și proștii le încearcă și sfârșesc la spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *