Ar merge o campanie locala agresiva

In ultimele luni, in mai multe intersectii din Alba Iulia s-a construit cate un sens giratoriu. Pentru soferii de Alba, pana acum doi ani, sensul giratoriu era ca un tapir (un animal ce traieste in zona tropicala): stiam de el, dar l-am vazut doar in carti. Si va dati seama ce situatii cu oamenii astia recunoscuti la nivel national, aproape nimeni nu stie exact regulile care se aplica intr-un sens giratoriu.

Si de asta ii bun cate un clip de genul asta.

O chestie vazuta pe dincolo, care la noi e ignorata totala: ai nostri spun ca daca intri intr-un giratoriu cu intentia de a merge inainte, nu semnalizezi. Am tot incercat sa le explic prietenilor ca se semnalizeaza stanga la intrare, apoi dreapta la iesire, dar nu m-a ascultat nimeni. Ei maxim semnalizeaza dreapta cand vor sa iasa. In clipul de mai sus, daca te uiti la cei care vin din stanga sau dreapta, dau semnal stanga la intrarea in sens.

Politia din Alba ar putea incepe o campanie locala pentru soferii din zona. Nu stiu daca neaparat sunt cei mai slabi din tara, dar soferii de Alba sunt relativi:
1. lasa ca merge si asa,
2. oricum, ala stia ce am vrut eu sa fac,
3. dar sa ma depaseasca pe banda cealalta
4. (ceva neam cu mama) nu semnaliza ca sa nu i se termine bateria
5. autobuzul iese din statie dupa ce trec eu!
Si alte mizerii, pentru ca e oras mic, suntem ardeleni si, practic, n-ar trebui sa ne grabim nicaieri, toti au cate un politist de la rutiera in bloc, care ii rezolva daca e ceva, suntem aici, intre noi, ne intelegem cumva.

About Author: Andrei

4 thoughts on “Ar merge o campanie locala agresiva

 1. SilviuB
  May 25, 2015 at 13:59

  Nu e nevoie de semnalizare stanga. Toata lumea intra in sens, iar acolo semnalizezi ori iesirea, daca esti pe banda potrivita, ori schimbarea benzii si apoi iesirea. Ce nu intelege lumea e ca “prioritatea de sens” e doar fata de cei ce asteapta sa intre in sens. Dupa ce ai intrat in sens treci iar la regulule standard: semnalizezi ca vrei sa schimbi banda, daca te lasa e bine, daca nu dai 1-2-3 ture de sens pana in momentul and ai banda pe care o vrei libera.
  Daca eu sunt pe banda 2 si vreau pe 3 n-ao sa-mi dea nimeni prioritate pentru ca toata lumea semnalizeaza stanga, ca si mine.
  Eu , in ultima perioada, merg in mod Rambo in giratoriu si astept sa se bage in mine aia ce taie toate benzile pentru ca ei merg “drept in fata”. Din pacate n-am avut noroc, dar inca nu ma dau batut.

  • Andrei
   May 25, 2015 at 15:51

   SilviuB diferenta intre ce zic eu si ce zici tu e de timing.

 2. June 8, 2015 at 19:26

  Apropo, chiar si la mine in bloc am un politist.

 3. June 15, 2015 at 23:29

  Semnalizarea la stanga la intrarea in intersectie cred ca mi-a scapat atunci cand am invatat regulile. O sa incerc sa am grija pe viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *