Cea mai mare problema cu copiii din ziua de azi…

… o reprezinta parintii lor.

Spectacol intr-o piata publica. Ma bag in fata si ma pun pe jos, sa vada si cei din spatele meu. Voiam sa filmez cateva faze. Langa mine, mai multi copii cu parintii lor. Unul dintre tati il pune pe copil sa se uite catre el, sa-i faca poza.

- nu, pe partea cealalta.
Copilul nu intelege si isi intoarce capul in directia gresita.
- nu, mai, invers. Si uita-te la mine.
La fel, copilul nu intelege cum vrea tat’su sa stea. Plus ca era prins de spectacol, in centru era un chilean cu glumele la el.

Vazand ca pruncul nu stie cum sa stea, ii ia capul in maini si il intoarce spre dreapta, ca parintele voia sa prinda in poza fata copilului, cu ‘scena’ si actorul pe fundal.

- gata, ai facut?
Pe junior il durea in cot de poza pe care voia sa i-o faca tatal lui.

Da, exact poza aia cu care va cersi likeuri si atentie pe Facebook. E cliseul ala al parintilor din noua generatie, repetat aproape saptamanal pe retelele sociale, cu minunea mea, fericirea mea, baiatul lui tata, fata lui tata, iubirea mea cea mare. Ok, nu sariti, n-am copii. Stiu ca voi simti si eu mandrie atunci cand o sa am. Dar am vazut in piata aia ca baietelul n-ar fi vrut sa i se faca poza. Efectiv nu-l interesa. Voia sa vada un giolgau imbracat in pilot de curse cum se prostea pentru rasetele si aplauzele publicului.

90% dintre copii nu vor sa ajunga pe Facebook. Nu-i intereseaza deocamdata aspectul asta. Nu inteleg fenomenul, ar prefera parintii lor sa se dedice in educarea si dezvoltarea lor, nu sa le puna o tableta in brate, doar pentru ca e mai simplu. Vorba aia, cea mai bine platita bona de pe piata e o tableta. Copiii de generatie noua sunt la fel ca noi, doar ca parintii nu mai au la fel de mult chef, rabdare si nervi sa vada de nevoile lor reale asa cum probabil faceau mare parte din batranii nostri.

Sursa foto

Tweet

About Author: Andrei

10 thoughts on “Cea mai mare problema cu copiii din ziua de azi…

 1. L.
  June 24, 2015 at 15:01

  Obsesia asta pentru a face si a da share la poze cu mostenitorii - inca din maternitate si pana cand invata sa-si faca selfie singuri (adica relativ repede) are si ceva substrat psihologic. E tot un fel de narcisism, dar altfel exprimat.
  De departe, cea mai exagerata faza de genul asta pe care am vazut-o era o poza cu piciul pe olita, cu titlul “Uraaaaa ! Prima c**uta pe olita !”. I-am dat unfriend, instant.

  • Andrei
   June 24, 2015 at 15:12

   Nu apreciezi tu prima cacuta? Ce insensibil! Lasa-i, ma, am inteles ca se fac ceva schimbari grave la nivel mental la unii dintre ei.

 2. Marius Sescu
  June 24, 2015 at 16:28

  Andrei, majoritatea părinților noștri ne legau cheia de gât și ne trimiteau afară, nici ei nu aveau timp de petrecut cu noi. Sa nu exagerăm.

  • Andrei
   June 24, 2015 at 16:35

   Marius, da, am stat si cu cheia la gat, ca nu erau alte variante, dar tin minte ca tata statea si doua ore cu mine ca sa-mi explice de ce am suparat-o pe mama, de ce ar trebui sa apreciez mai mult ce face pentru mine etc. Si nu, eu n-am fost trimis 3 luni pe an la bunici, ca asa le era mai usor.

   • Marius Sescu
    June 24, 2015 at 17:46

    True, sunt cazuri și cazuri. Personal sunt pro tehnologie în educația copiilor, cât timp e folosită cu cap, adică nu doar jocuri și Facebook, ci și documentare, ebooks, educație în general.

 3. Diana Neacsu
  June 24, 2015 at 16:52

  Problema majora se reduce si la alimentatie, 3/5 copii sufera de kilogramele in plus iar acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit. Nu vreau sa compar generatia mea cu cea din zilele noastre, sunt diferente majore de mentalitate si nu numai.

  • Raducu
   June 24, 2015 at 22:12

   de unde ai luat statistica? din Sua poate.

   Tehnologia nu isi are rostul la copii mici, sora-mea le-a luat tablete de mult de la 2-3 ani, ei nu stiu nici macar sa se stearga bine la cur, dar noa ca te uiti la telenovele in liniste, sa nu te deranjeze cand vorbesti cu vecina le dai ceva sa isi chioreasca ochii. Nu trebuie sa am copii sa stiu ce au nevoie, parinti, sa fie acolo cu ei de multe ori.

 4. L.
  June 25, 2015 at 13:14

  @Andrei : Ca au loc schimbari la nivel mental - la unii dintre ei - am observat. Nu prea am o problema cu asta. Am insa o problema cu “amenintarile” de genu’ “las’ c-o sa vezi tu cand o sa ai copii si-o sa intri in rand cu lumea”. E drept, inca n-am. Nici copii, nici planuri de intrat in rand cu lumea.

  • Andrei
   June 29, 2015 at 16:18

   L. +1

 5. maddy
  June 29, 2015 at 09:01

  si mie mi se pare nepotrivit sa pui pozele copiilor pe net si ei nici nu stiu sau n`ar fi neaparat de acord sa`i vada toata lumea in toate ipostazele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *