Am facut primii 5.000

Pe 7 ianuarie 2015 am pornit camera si am inceput sa ma filmez vorbind de toate. La fel cum am facut pe blog in ultimii 8 si jumatate. Am invatat totul de la zero: cum sa setez o camera pentru un video (fps, shutter speed, f-stop), editare video, un pic de YT seo, am inceput sa vad cadre potrivite, scene, am inceput sa ma gandesc mai mult la subiecte de vlog decat postari pe blog.

Am luat camera cu mine in locuri in care de obicei mi-ar fi fost rusine sa filmez: in Cetatea Alba Iulia, la Untold, la intalnirea de 10 ani etc. Am inceput sa filmez oameni si faze, invatand pe parcurs cum sa spun o poveste.

Am avut si o saptamana de daily-vlogging, lucru care a pus in functiune niste rotite ale mintii de care nu ma prea interesa: ce pot sa le zici oamenilor, zi de zi, atunci cand programul tau normal ar fi implicat multe ore de stat la calculator? Nu pot sa le arati cum stai la birou (si nici sa comentezi clipuri haioase de pe net)- atunci iesi si gaseste chestii merita aratate si spuse.

Statisticile canalului meu de pe YT in 2015:
- 5.076 de abonati
- 53 de clipuri urcate
- 1.559 de comentarii
- 221.436 views cu 669.506 minute urmarite
- 43% dintre privitori au peste 25 de ani.

Am luat-o ca pe o iesire din zona de confort - e ciudat sa vorbesti singur in fata unei camere, sa te expui pe internet - a ajuns sa-mi placa mult sa fac clipuri. M-am uitat zeci de ore in 2015 la altii, cum fac, cum filmeaza, ce setari folosesc, ce subiecte abordeaza, m-am bagat in grupuri pe Vimeo, am urmarit cursuri si tutoriale legate de video cu dslr-ul si am inceput sa ma abonez la altii pe Youtube.

Clipul meu preferat e asta (plus asta, care e doar pe Facebook):

2016 va fi si mai smecher!

Tweet

About Author: Andrei

One thought on “Am facut primii 5.000

  1. Pingback: Ce-am făcut în 2015 - Anne-Marie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *