Despre luptele pe care nu le poti castiga

Fata de la Straja, salvamontista lovita rau de baiatul ala, trebuia sa stie ca nu e atat de usor sa schimbi comportamente. Si ca, atunci cand ai de-a face cu oameni la care argumentele, logica sau lectiile de bun simt nu functioneaza, mai bine te abtii, te retragi, o lasi asa atunci.

In alte stiri, omul care a facut crima aia ciudata de saptamana trecuta, din Alba Iulia, a fost la mine in casa in 2015.

Despre astea, dar si ce ii lipseste cel mai mult romanului, in vlogul meu de ieri, primul din seria de saptamana asta, cand pun clip in fiecare zi.

Tweet

About Author: Andrei

7 thoughts on “Despre luptele pe care nu le poti castiga

 1. Mişu
  February 9, 2016 at 15:06

  Cel mai mult românului ii lipseşte… educaţia morală şi codul bunelor maniere. Părerea mea. 🙂

 2. Cecilia
  February 9, 2016 at 15:27

  Răbdarea.

  • Andrei
   February 9, 2016 at 18:46

   Cecilia, si pe Youtube am vazut destul de multe raspunsuri legate de rabdare. Cumva, nu ma gandeam ca lipsa rabdarii intra intr-un top 5 al lipsurilor.

 3. radu
  February 10, 2016 at 00:16

  nu doar femeile trebuie sa stie cand sa taca, ci oamenii. Barbatii iau cam mai multa bataie de la necunoscuti decat femeile, deci oamenii.

 4. L.
  February 10, 2016 at 15:23

  Inteligenta emotionala. Empatia. Puterea de-a nu ceda primului impuls.
  (Am intarziat cu raspunsurile, ce-i drept)

  Legat de “oamenii care erau normali cand i-am intalnit, dar care in alte situatii ar putea face chestii oribile”. Oamenii se schimba constant, in functie de o multime de factori. Cred ca foarte multi oameni sunt capabili de chestii oribile, atunci cand sunt supusi anumitor presiuni (de regula, de ordin psihic). Presiuni pe care rareori le pot controla sau influenta in vreun fel. Nu iau apararea nimanui. Numa’ zic.

 5. maddy
  February 11, 2016 at 13:30

  ce au zis si cei de mai sus: rabdare, capacitatea de a empatiza, bune maniere. multe conflicte marunte s`ar putea evita daca toti am gandi un pic inainte sa sarim cu gura.
  acuma se bate cap in cap ce am scris cu ce va urma, dar:
  legat de incidentul de la Straja, e socant cum un bar plin de oameni a stat si s`a uitat. ok, era ala un interlop cat un taur dar daca`si lua un scaun sau o sticla in cap de la cineva si altii il puneau la pamant se rezolva totul, unul nu face fatza la 3-4 oameni hotarati. as adauga pe lista: romanului ii lipseste capacitatea de a se asocia cu altii in momente grele. noi nu protestam, nu ne aparam, nu iesim in strada, avem o atitudine de cioban din Miorita.

  • Ioana
   February 11, 2016 at 15:19

   Nu e asa de socant. Lasand la o parte orice detaliu despre cine era agresorul, faptul ca un grup de oameni nu a intervenit are de-a face cu un fenomen destul de bine documentat si explicat. In liceu, profu’ de sociologie ne-a povestit despre “divizarea responsabilitatii”: intr-un grup, nu o sa te arate nimeni cu degetul ca nu te bagi, si nu e responsabilitatea unui singur individ sa intervina. fata avea sanse mai mari sa fie aparata daca ar fi fost pe o strada pustie si o singura persoana ar fi trecut pe acolo in timp ce era agresata. https://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_of_responsibility

   intr-o tara ca Romania, unde elevii sunt invatati sa taca din gura si sa asculte, sa nu intrerupa, etc., e perfect normala atitudinea de cioban din Miorita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *