Cum sa te imprietenesti cu un strain in trei pasi simpli

La finalul lunii iulie am avut de facut un drum de 35 de ore cu masina, cu doi oameni pe care i-am cunoscut in dimineata in care am pornit la drum. O dubita cu doar trei locuri in fata, ei doi erau tata si fiu (ambii soferi cu experienta). Cum am facut sa fie totul in regula o zi si jumatate, cu doi straini, avand in vedere ca eram nevoit sa socializez:

1. I-am lasat pe ei sa vorbeasca mai mult. Am stiut de la inceput ca n-aveam nicio sansa sa fie liniste, sa nu trebuiasca sa vorbim. Tuturor ne place sa fim ascultati, asa ca in 75% din timp au vorbit doar ei. Toate povestile posibile, am stat si le-am ascultat. Oricum, nu puteam dormi, la mijloc n-ai unde sa dormi, n-ai unde sa pui capul, de ce sa te tii.

2. Am aflat destul de repede cam care le erau subiectele preferate. Cel batran era pasionat de vanatoare, era misogin si avea de spus multe povesti de sofer, iar cel tanar avea, de asemenea, povesti de sofer, dupa 9 ani de TIR prin Europa. Asa ca l-am intrebat pe batran de animalele pe care le vaneaza, unde, cu cine, l-am lasat sa spuna de femei, mi-a reluat toata istoria firmei unde lucreaza de 12 ani. Fiului sau i-am auzit povesti legate de cum fac unii soferi bani din combustibil furat de la sefi, cum treci cu feribotul Canalul Manecii etc.

Daca poti, gaseste un subiect comun. In cazul nostru, frica de avion. Subiectele si parerile comune va apropie.

3. Nu i-am contrazis. Mai deloc. In general nu prea contrazic oameni de care nu-mi pasa, ca mi-e lene sa le explic de ce cred ca gresesc. La fel si in masina, n-aveam nicio ambitie sa am dreptate, ma interesa sa ajung la destinatie in siguranta, fara sa fiu scarbit/certat/tensionat de/cu oamenii din masina.

Sunt antisocial prin definitie, dar am skill-urile necesare pentru a face un strain sa creada ca suntem tovarasi. Lasa-i pe ei sa vorbeasca, vezi care le sunt subiectele preferate si intreaba-i chestii, nu-i contrazice prea mult. E simplu.

Tweet

About Author: Andrei

2 thoughts on “Cum sa te imprietenesti cu un strain in trei pasi simpli

 1. Alex@telltaleblog.com
  September 6, 2016 at 18:50

  Imi place mult cum ai incadrat poza. Pare un cadru dintr-un film. *thumbs up emoji here*

  • Andrei
   September 6, 2016 at 19:10

   Alex, acum, ca am vazut ce fotografii faci, apreciez si mai mult ce zici aici. Mersi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *