Dureri de spate in fiecare zi?

Pentru ca singurele mele zile din ultimii ani in care nu m-a durut spatele sunt alea in care n-am fost atent la durere. De la bancile scolii, de la statul la birou, de la lipsa miscarii, generatia noastra e mereu cu durerea aia oarba de spate.

Tipul de mai jos e un fel de medic (asa zice el) care explica pe Youtube de ce ne dor parti ale corpului si ce am putea face sa scapam de dureri. Am dat de el intr-un articol din care am aflat ca-l va angaja Apple. Mi-am amintit ca atunci cand eram mic, visul meu era sa fie o carte/persoana care sa-mi spuna de ce ma doare ce ma doare. Ok, ma doare capul, dar de ce: de la ochii beliti in calculator, n-am baut destule lichide, alimentatie proasta, lipsa de ceva in corp?

Tweet

About Author: Andrei

3 thoughts on “Dureri de spate in fiecare zi?

 1. Claudia
  September 22, 2016 at 22:58

  O tura de kinetoterapie unde sa inveti niste miscari pe care le poti face acasa e sfanta! Eu am avut un episod prelungit de dureri atroce la inceputul anului si am trecut prin masaj, acupunctura, fizioterapie si terapie cu laser. Si pana la urma, tot ce a functionat cu adevarat au fost miscarile astea simple, vreo 15 minute o data la 2-3 zile si mersul normal pe jos. Dupa vreo 2 luni, m-am trezit intr-o dimineata fara durere. Am crezut ca am murit si ca gata, nu mai simt nimic :)) Acum sunt bine, dar la 3-4 zile imi fac miscarile, cat ma uit la un serial de ex. Am invatat cum sa fac streching potrivit pentru problemele mele si, mai ales, micile lucruri din timpul zilei - fac pauza, stau in picioare 5-10 minute la o ora sau cand imi suna telefonul, urc niste scari, imi indrept spatele de un perete etc. si cum sa ma aplec, cat sa ridic sau sa car. Si viata redevine normala. Dar lasate asa, durerile astea trecatoare sau suportabile pot duce in timp la ceva mai grav, asa ca nu le ignora si nu le trata doar cu nurofene, like I did.

 2. Victor Chiritoiu
  September 26, 2016 at 17:38

  Foarte interesant videoclipul! Si eu am din cand in cand probleme, fie de la inactivitate, cand stau toata ziua la birou, fie cand imi “rup cocoasa” facand munca fizica. Un pic de streching si miscare se pare ca ajuta, pana acum am evitat pastilele si unguentele…

 3. Daniela Taher
  September 27, 2016 at 17:39

  Mdaaaa….pe mine ma doare spatele de vreo 10 ani, de 2 stiu sigur ca am hernie de disc lombara. Durerile de spate nu se datoreaza numai faptului ca nu facem miscare, pot aparea si atunci cand ridicam in mod repetat lucruri grele intr-un mod incorect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *