Cea mai frumoasa casa din Alba Iulia

Din seria lucrurilor pe care nu stii ca ti le doresti decat atunci cand le vezi, casa de mai jos…

In Alba Iulia, ca peste tot prin tara, exista si oameni foarte bogati. Serios, avem niste afaceristi babani in zona, iar pe strazile din Alba Iulia vezi lejer Porsche, Maserati sau Mertz-uri de peste 50.000 de euro. Probabil unul dintre ei, ca rare sunt momentele cand is la zi cu barfele din oras, are si casa asta. Si zona e foarte buna, desi a devenit cam inghesuita in ultimii ani.

Cat credeti ca poate costa o casa de genul asta - mai mult de 500.000 de euro?

Poze luate de aici.

Tweet

About Author: Andrei

8 thoughts on “Cea mai frumoasa casa din Alba Iulia

 1. Cosmin
  November 10, 2016 at 14:42

  Îți poți imagina că, atunci când ninge, copiii au derdeluș propriu în curte. Da` ce zic eu copiii, m-aș da și eu.

  • Andrei
   November 10, 2016 at 14:55

   Cosmin, imi pot imagina orice pe langa casa asta 🙂

 2. ianca
  November 10, 2016 at 15:08

  Eu numa’ in Amsterdam am vazut asa casa triunghiulare :)) E faina, dar e … practica oare?

 3. tudor
  November 10, 2016 at 15:49

  Nu forma asta o face neaparat scumpa. Probabil cine e deschis la genul asta de case vrea si calitate la izolatie, la ferestre, sistem de ventilatie, finisaje, decor. Asta ridica pretul.

  Pe sitia mea si pe mine ne pasioneaza arhitectura si designul, precum si constructiile eficiente, asa ca vara asta ne-am pus energia si păasiune intr-o casuta undeva langa o padure. Ca arhitectura aduce mult a casa din zona scandinava. Minimalista, din lemn, cu ferestre mari si eficiente energetic. Am lucrat noi (sotia si cu mine) alaturi de inca doi oameni. De la fundatie la acoperis (cu geamuri instalate, lambriu exterior si tabla deasupra) a durat 5 saptamani sa o ridicam si a costat vreo 30k eur.

  Sigur, nu se compara cu asta si mai e mult de lucru la interior, dar sunt sigur ca doar constructia in sine (fara teren, pt ca aici variaza mult preturile) o faci cu mult sub 500k.

  PS: am filmat tot procesul de asta-vara si planuiam un canal de YT pe tema asta, dar o combinatie intre un perteneriat nereusit pt o sponsorizare si o retinere de a ne expune atat de public, totul a ramas filmat si stocat pe hard. Nu a mai ajuns pe YT. Probabil stii si tu cat de greu e sa depasesti teama de ridicol si sa te expui pe YT. Felicitari pt cat de bine ai facut-o tu.

  • Andrei
   November 10, 2016 at 16:17

   tudor, ce activitate misto de cuplu (cel putin asa pare de afara).

   Referitor la continutul video, pune-l! Nu trebuie sa ai succes cu el, nu trebuie sa devina viral, dar chiar si faptul ca iesi mult din zona de confort cu o asa expunere inseamna dezvoltare personala (suna ca dracu ‘dezvoltare personala’, din cauza cartilor, al bajetilor care fac conferinte pe tema asta etc). Astept link 🙂

   P.S. Sau arata-ne niste poze, eu si fata suntem tentati de o asemenea investitie/lucrare.

  • dufix
   November 11, 2016 at 12:40

   Salut tudor. Eu as fi interesat de acele filmulete, fiind si eu pasionat de domeniu, dar total pe dinafara din punct de vedere al experientei. Asa ca daca-l pui, anunta-l pe Maka, ca poate le pune pe blog sa vedem si noi curiosii.

 4. JGBeats
  November 10, 2016 at 22:21

  Misto casa prima oara cand vad Asa ceva, Foarte tare.

 5. Jo
  December 2, 2016 at 15:07

  Nu pot sa cred cat ii de faina, si nu pot sa cred ca e in Alba. Mor de curiozitate sa stiu a cui e doar pentru ca persoana respectiva tre’ sa fie foaaarte misto. Suspectez vreun arhitect, avem multi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *