Documentarele cu animale sunt fake

Stii sentimentul ala cand ai in cap o teorie, o parere, dar n-o zici nicaieri, nicicand, ca te gandesti ca e doar in capul tau, ca n-are rost s-o verbalizezi, pe cine sa intereseze? De mic am crezut ca unele documentare cu animale sunt, cumva, fake. Adica nu ti s-a parut niciodata ca te uiti la o bataie intre doi lei care parca nu-s aceiasi lei de la un cadru la altul? Pai man, nici macar acelasi moment al zilei nu este ca acum doua cadre, parca nici locul nu e acelasi. Aveam impresia ca sunt puse cap la cap materiale diferite doar ca sa dea povestea. Si sunetul, cum obtin aia sunetul, fiind la o asemenea distanta (ca noh, sa nu-i miroasa pe cameramani)?!

In fine, astazi am vazut clipul care vine in completarea gandului meu vechi, ca documentarele cu animale, chiar si alea BBC, sunt fortate. Pentru ca – apa e uda! – uneori vrem povesti fain spuse, nu neaparat adevarul.

Pe baiatul care a produs clipul – DSLR Guide – vi l-am recomandat si in 30 de Youtuberi romani si straini la care sunt abonat.

About Author: Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *