De ce pozele nu mai transmit mare lucru

Acum cateva zile, un prieten a pus pe Facebook imaginea de mai jos. El, impreuna cu un verisor mai mic, intr-o poza exceptionala.

Ma intrebam de ce imi place atat de mult. Adevarat este ca ii stiu pe juniori si acum, le stiu evolutia, dar altceva mi-a placut mult la imaginea asta. Felul in care au pozat cei doi. Felul in care stau face toata poza (uitati-va peste ale voastre, o sa observati acelasi lucru). Si ma gandesc ca daca fotografia asta ar fi facuta in 2017, avand posibilitatea sa pozam pana se termina memory cardul, n-ar mai fi iesit ceva atat de bun.

Pe al’ mare l-ar fi rugat parintii sa zambeasca, ca s-o trimita pe Whattsaap nanasei, iar pe cel mic l-ar fi invitat fotograful sa fie mai vesel, ca nu are motiv pentru care sa stea asa. Si, doua minute si 18 incercari mai tarziu, ar fi iesit o poza cu care sa fie multumit parintele care o va pune pe Facebook, dar si celalalt, care trebuie sa transmita toate cele bune si fericire neamurilor cu care tin legatura pe chat.

De asta pozele de acum nu mai transmit nimic: pentru ca facem cate fotografii vrem, pana iesim exact cum ne place, fara sa mai existe elementul de surpriza, constrangeri legate de aparat si pozitii ramase pe film, probabil ne intereseaza mai mult like-urile decat amintirea unei poze facuta pe nepregatite.

Tweet

About Author: Andrei

5 thoughts on “De ce pozele nu mai transmit mare lucru

 1. Echipament Petrecere
  February 5, 2017 at 19:04

  Eu de-aia folosesc in continuare un Polaroid: nu pot face poza de 10 ori pana iese bine si nu pot nici sa exagerez pozele, deci acest lucru ma face sa fiu selectiva si sa le apreciez mai mult.

 2. Enache Alexandra
  March 25, 2017 at 01:04

  Adevarat. Cand eram mica toata lumea ma imortaliza in cele mai haioase ipostaze sau in cele mai inocente. Pozele vechi au acel ceva, au un farmec aparte. Nu sunt atat de pline de masti si falsitate ca in ziua de astazi.

 3. Ramona Andreea
  April 26, 2017 at 00:47

  …din păcate unii se mulţumesc cu like-uri pentru ceea ce s-au străduit ei să arate că sunt şi cum s-au “chinuit” ei să fie în starea aceea de falsă surprindere, dar nu şi-ar ierta-o dacă ar expune imagini în ipostaze naturale, needitate, fără “coroniţe” pe cap, pentru că… nu dau bine, nu “se poartă” şi nu sunt populare. Bine punctat cu acest articol, mi-a plăcut abordarea ta. Mult succes!

 4. Mariana Trandafir
  June 27, 2017 at 14:09

  Din punctul meu de vedere, nu mai transmit nimic pentru ca inainte nu aveai posibilitatea de a face poza la orice, erau facute cu anumite ocazii, in schimb acum amintirile prin intermediul pozelor nu mai sunt apreciate.

 5. Marcu Ana
  July 13, 2017 at 12:40

  Am descoperit zilele trecute o poza de la gradinita, e uimitor caum s-a pastrat, si cata emotie a putut sa-mi transmita, lucru care ce pe care le am acum, nu-mi transmit, nu am mai developat o poza de nici minte nu mai tin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *