Documentarele cu animale sunt fake

Stii sentimentul ala cand ai in cap o teorie, o parere, dar n-o zici nicaieri, nicicand, ca te gandesti ca e doar in capul tau, ca n-are rost s-o verbalizezi, pe cine sa intereseze? De mic am crezut ca unele documentare cu animale sunt, cumva, fake. Adica nu ti s-a parut niciodata ca te uiti la o bataie intre doi lei care parca nu-s aceiasi lei de la un cadru la altul? Pai man, nici macar acelasi moment al zilei nu este ca acum doua cadre, parca nici locul nu e acelasi. Aveam impresia ca sunt puse cap la cap materiale diferite doar ca sa dea povestea. Si sunetul, cum obtin aia sunetul, fiind la o asemenea distanta (ca noh, sa nu-i miroasa pe cameramani)?!

In fine, astazi am vazut clipul care vine in completarea gandului meu vechi, ca documentarele cu animale, chiar si alea BBC, sunt fortate. Pentru ca - apa e uda! - uneori vrem povesti fain spuse, nu neaparat adevarul.

Pe baiatul care a produs clipul - DSLR Guide - vi l-am recomandat si in 30 de Youtuberi romani si straini la care sunt abonat.

Tweet

About Author: Andrei

3 thoughts on “Documentarele cu animale sunt fake

 1. George Vraciu
  July 4, 2017 at 12:51

  Intr-adevar, au o tenta de trucaj majoritatea, ba chiar mai mult as spune, dar eu sunt adeptul documentarelor ca pana la urma, afli lucruri pe care nu le stiai inainte.

 2. vivaclean
  July 24, 2017 at 01:09

  Ca in multe lucruri este si ceva “fake” ca sa atraga privitori, insa dupa cum a spus si tovarasul de mai sus tot trebuie sa le urmaresti ca este o parte de adevar acolo si descoperi lucruri noi 🙂

 3. Alexandru
  November 22, 2017 at 14:13

  Daca sunt facute bine si prezinta un aspect real al intamplarilor nu m-ar deranja daca ar fi facute pe calculator. Cred ca pana la urma toti cei care se uita la asa ceva trebuie sa invete cate ceva din lumea animala si desigur sa cunoasca lumea in care traim cu totii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *